avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita de la kruk
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita de la kruk

Buna,

am avut un credit de nevoi personale luat de la BRD din 2006 in valoare de 10.000 euro, avand o rata de 600 ron/luna. Co-platitor fiind mama mea. Mai aveam inca un credit de nevoi personale la BCR din 2004. In 2008-2009 cand a intervenit criza nu am mai putut plati ratele, ramanand fara loc de munca stabil si prost platit, nemaiputand achita ratele la timp, ajungand sa nu le mai pot plati deloc. Ambele dosare mi-au ajuns la Kruk. Pe dosarul de la BRD am porprire pe conturi si eu si co-platitorul meu (maica-mea). Problema e, ca in conturi nu avem nici un ban, asadar nu prea au ce lua. In schimb maica-mea are un imobil pe numele ei. I-l pot lua? Pentru dosarul de la BCR am discutat cu cei de la KRUK sa fac un angajament de plata lunar pe o perioada de 10 ani, pe care inca nu l-am semnat fiindca vreau sa solutionez ambele dosare. Problema e ca am sunat si am discutat cu o persoana de la ei de la departamentul juridic si nu vor sa imi acorde un angajament de plata si pe dosarul de BRD. Eu sunt tot plecat din tara fiindca mi-am gasit de munca, dar vin lunar cate o saptamana acasa si as fi dispus sa le platesc in rate convenabile pentru ambele dosare. Ce am de facut in situatia de fata? Sa apelez la vreun avocat? Sa ii dau in judecata/instanta?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 10:10, 24 Februarie 2015
Din pacate ca sa faceti contestatie la executare (ca aveati lucruri de invocat cu privire la executare) aveati la dispozitie 15 zile de la instiintarea primita de la executor.
Acum este prea tarziu sa ii dati in judecata.
Pentru o datorie mai mare de 10.000 de lei, pot scoate la licitatie apartamentul.
Indicat ar fi sa revizuiasca actele si un avocat. Poate ii vin si alte idei din studierea actelor.
Mentionez ca, creditul a fost unul de nevoi personale fara nici o garantie imobiliara. Asadar ei pot sa intervina cu executare pe un imobil chiar daca sunt dispus sa fac un angajament de plata?
Am facut o cerere catre banca BRD pentru a-mi trimite o copie dupa contractul de credit(deoarece eu nu il mai gasesc), si nu mi-au dat nimic spunand ca ei au vandut deja creditul catre Kruk. Asadar banca s-a "spalat" pe maini. E posibil sa nu mai aiba dosarul meu? Discutasem zilele acestea cu un jurist care mi-a spus ca, daca am la mana contractul dintre mine si BRD pot face un angajament de plata intre mine si banca, respectiv BRD, prin care sa reiau platile, si sa elimin "intermediarul", si anume Kruk-ul. Este posibil asa ceva?
Daca maica-mea isi trece imobilul pe persoana juridica, atunci Kruk-ul nu i-l mai poate lua prin executare? Imobilul nemaifiind pe persoana fizica. Ori daca e emisa deja executarea, nu mai poate vinde imobilul pe persoana juridica?
Va pun tot felul de intrebari pentru a gasi solutia optima. Deoarece ei nu vor nici un fel de intelegere si nici un angajament de plata pe dosarul acesta. Discutia purtata cu doamna de la juridicul lor fiind destul de seaca si cu un ultimatum care nu prea e convenabil.
Trebuie să înțelegeți că pentru dumneavoastră nu mai există soluții convenabile. Nu ați plătit la timp, acum vin consecințele.
Cu cei de la K ați ajuns ușor la înțelegere, ei au plătit 10% din creanța dvs față de bancă și acum pot aștepta 10 ani, pentru că au profit 1000 % plus dobănda ce se va mai acumula de acum înainte.

Banca însă nu va fi așa de dispusă să vă lase 1000 ani. Ori le plăti cât vor, ori pierdeți imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate obtine micsorarea ratei? Andystp Andystp In 2007 bunicii mei au facut un imprumut la bcr luat pe numele bunicului, iar bunica fiind coplatitoare. Rata lunara este de 310 RON. Din nefericire bunicul ... (vezi toată discuția)
Executare silita Dana_Abarjan Dana_Abarjan Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am facut un credit in 2008 de 17.000 de lei la BCR, din care am platit 9.600 de lei, dar am ramas fara loc de munca in ... (vezi toată discuția)
Credit restant Pysy33 Pysy33 Buna ziua, va contactez in legatura cu un credit de nevoi personale pe care l-am contractat in urma cu 1,6 luni la BCR , fost de fapt o refinantare a unui ... (vezi toată discuția)