avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de colaborare

Buna ziua,

Adresez aceasta intrebare persoanelor care imi pot da cateva indicatii referitoare la contractul de colaborare.

1. Cum se poate face dovada vechimii in munca in cazul unui contract de colaborare, daca o persoana doreste sa se angajeze intr-o societate si i se cere sa aduca de la locul de munca anterior dovada cum ca a lucrat acolo pentru o anumita perioada de timp? Se poate elibera in cazul acesta o adeverinta de vechime? (mentionez ca nu sunt in tema cu acest contract de colaborare si nu ii cunosc implicatiile in diverse chestiuni).

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:24, 29 Noiembrie 2010
Art 11 din decretul nr 92 din 1976 privind carnetul de munca
(1) Datele privind activitatea depusa pe baza unui contract de munca se inscriu in carnetul de munca,asa cum acestea rezulta din contract sau din actele originale eliberate de unitati pe baza scriptelor pe care le detin
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Activitatea desfasurata in baza unui contract de colaborare nu va confera calitatea de salariat si nici vechime in munca.
Si totusi, cum se poate face dovada ca exista o perioada de timp lucrata acolo?Adica acel timp este considerat nul?

Va multumesc,
Art.16 alin.3 C.mun. prevede clar ca, munca prestată în temeiul unui contract individual de muncă îi conferă salariatului vechime în muncă.
Prin urmare, activitatea desfasurata in baza unui contrcat de colaborare nu constituie vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crtea de munca stefancujba stefancujba ce se intimpla cu cartile de munca dupa trecera in format electronic. (vezi toată discuția)
Carte de munca cristina_alx cristina_alx Buna ziua, Sotul meu si-a pierdut cartea de munca. De la ITM a fost indrumat catre Monitorul oficial, dar de acolo i s-a raspuns ca, incepand cu 1 ianuarie ... (vezi toată discuția)
Carnetul de munca si persoana fizica autorizata liliua2008 liliua2008 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca o persoana a demisionat, i s-a inmanat carnetul de munca, doreste sa-si deschida un PF si sa fie angajatul prorpiului PF, ... (vezi toată discuția)