avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutorul de somaj...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutorul de somaj...

Daca nu am un an la firma de unde am fost dati in somaj,nu pot beneficia de ajutorul de somaj!...am un an fara 2-3 saptamani...shi inainte de a ma angaja la aceasta firma am stat acasa 2 luni....Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2010
flori85, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:49, 29 Noiembrie 2010
Mergi la Inspectoratul Teritorial de Munca, poate cu un concediu medical mai poti aranja ceva ca sa iei somaj.
Mergi acolo si vezi de cand figurezi ca anghajata cu carte de munca...te poate angaja cineva sa faci un an, sunt posibilitati dar cei de la ITM stiu cel mai bine aceste tertipuri pentru ca sa beneficiezi de somaj.
I
Multumesc pentru raspuns,dar nu cred ca mai pot face ceva la ITM deoarece firma ne-a luat cartile de munca de la ei...
Poate gasiti pe cineva sa va angajeze pe durata determinata pentru o luna de zile si apoi va puteti inscrie la somaj.... stagiu minim de cotizare este de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca demisionez mai beneficiez de somaj? mada_lore mada_lore am o intrebare daca astazi imi dau demisia de la o firma si tot astazi ma angajez la o alta firma , iar pe viitor cea din urma firma intra in faliment mai ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? beatrice18 beatrice18 Buna ziua,in 30 iulie imi expira contractul de munca fiind incheiat pe perioada determinata..Sunt insarcinata in 4 luni iar de indemnizatia de crestere a ... (vezi toată discuția)
Referitor indemnizatia de somaj calinI calinI Buna am o intrebare referitoare la indemnizatia de somaj daca am dreptul am fost in somaj in anul2013 din mai pana in ianuare2014 dupa care am fost angajat 2 ... (vezi toată discuția)