avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

As dori sa stiu cum se poate imparti un teren + o casa la 2 copii. Asta in conditiile in care unul din parinti a decedat (nu s-au demarat inca procedurile de succesiune), iar cel de-al doilea inca mai traieste si ar vrea sa fie intretinut de ambii descendenti.
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 19:13, 2 Martie 2008
Printr-o donatie cu sarcini sau printr-un contract de intretinere... (cei doi sunt singurii copii ori mai sunt si altii?).
Trebuie facuta intai succesiunea, pt a se stabili cota din mostenire ce revine fiecaruia la acest moment.
Apoi parintele poate face un contract de intretinere - sfatul meu, fara a individualiza ce revine fiecarui copil si sa fie obligatie solidara de intretinere, contra cotei ce revine parintelui din teren si casa. Dupa decesul parintelui, or sa se inteleaga copiii cu privire la modul de impartire a bunurilor.
Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2008
Lorena Chirila, Avocat
Nu mai sunt alti copii.
Atunci eu vad ca preferabila donatia cu sarcini.
Obligatia indivizibila (solidara) de intretinere deschide calea "smecherului" de a sta cu mainile in san si a "fraierului" de a presta intretinere liberandu-l de obligatie si pe celalalt. (scuzati exprimarile improprii, dar sugestive).
Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2008
romascanu, moderator
Si eu cred ca solutia data de lory10 este cea mai buna.Un contract de intretinere elimina multe probleme care ar putea aparea la o donatie.

Alte discuții în legătură

Cedarea dreptului de proprietate a unui parinte spre unul dintre copii ContSters419558 ContSters419558 Buna seara, va rog sa ma lamuriti care este cea mai buna cale juridica prin care un parinte poate dona partea de mostenire doar unuia dintre copii (acesta ... (vezi toată discuția)
Partaj si transfer proprietate BescheaGeorgeta BescheaGeorgeta Buna ziua Care este calea cea mai echitabila, sigura, neatacabila si cu costuri minime pentru rezolvarea urmatoarei situatii: parintii mei detin impreuna ... (vezi toată discuția)
Donatie bunuri imobile OIL OIL sunt vaduva si am doi copii casatoriti as dori sa donez bunuri imobile unuia dintre copii, fara ca acest act sa fie atacat mai tarziu de celalalt copil, sau ... (vezi toată discuția)