As dori sa stiu cum se poate imparti un teren + o casa la 2 copii. Asta in conditiile in care unul din parinti a decedat (nu s-au demarat inca procedurile de succesiune), iar cel de-al doilea inca mai traieste si ar vrea sa fie intretinut de ambii descendenti.
Trebuie facuta intai succesiunea, pt a se stabili cota din mostenire ce revine fiecaruia la acest moment.
Apoi parintele poate face un contract de intretinere - sfatul meu, fara a individualiza ce revine fiecarui copil si sa fie obligatie solidara de intretinere, contra cotei ce revine parintelui din teren si casa. Dupa decesul parintelui, or sa se inteleaga copiii cu privire la modul de impartire a bunurilor.
Atunci eu vad ca preferabila donatia cu sarcini.
Obligatia indivizibila (solidara) de intretinere deschide calea "smecherului" de a sta cu mainile in san si a "fraierului" de a presta intretinere liberandu-l de obligatie si pe celalalt. (scuzati exprimarile improprii, dar sugestive).
Donatie bunuri imobile
OIL
sunt vaduva si am doi copii casatoriti
as dori sa donez bunuri imobile unuia dintre copii, fara ca acest act sa fie atacat mai tarziu de celalalt copil, sau ... (vezi toată discuția)