avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

As dori sa stiu cum se poate imparti un teren + o casa la 2 copii. Asta in conditiile in care unul din parinti a decedat (nu s-au demarat inca procedurile de succesiune), iar cel de-al doilea inca mai traieste si ar vrea sa fie intretinut de ambii descendenti.
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 19:13, 2 Martie 2008
Este adevarat ca in cazul obligatiei solidare exista posibilitatea ca unul dintre obligatii solidari sa nu-si faca treaba, caz in care intretinerea va fi prestata doar de celalalt copil. Dar acesta din urma va putea sa-l actioneze in judecata pe frate/sora pentru partea lui/ei de obligatie, iar parintele nu va fi in pericol de a i se asigura doar o parte din intretinere.
Cred ca e preferabila aceasta varianta, pt ca e protejat parintele, care probabil nu mai are varsta si resursele necesare sa se judece in cazul in care unul din cei doi copii nu si-ar executa obligatia. Din practica instantelor, un contract de intretinere poate fi mai usor reziliat in caz de neindeplinire a obligatiei decat unul de donatie, de aceea il recomand.
Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2008
Lorena Chirila, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedarea dreptului de proprietate a unui parinte spre unul dintre copii ContSters419558 ContSters419558 Buna seara, va rog sa ma lamuriti care este cea mai buna cale juridica prin care un parinte poate dona partea de mostenire doar unuia dintre copii (acesta ... (vezi toată discuția)
Partaj si transfer proprietate BescheaGeorgeta BescheaGeorgeta Buna ziua Care este calea cea mai echitabila, sigura, neatacabila si cu costuri minime pentru rezolvarea urmatoarei situatii: parintii mei detin impreuna ... (vezi toată discuția)
Donatie bunuri imobile OIL OIL sunt vaduva si am doi copii casatoriti as dori sa donez bunuri imobile unuia dintre copii, fara ca acest act sa fie atacat mai tarziu de celalalt copil, sau ... (vezi toată discuția)