Buna ziua,
Pentru infiintarea unei covrigarii, primele demersuri se fac la Registrul Comertului (infiintarea punctului de lucru, sau evetual, a firmei, daca aceasta nu a fost, deja, infiintata..) si obtinerea Certificatului Constatator cu activitatile desfasurate.
In vederea functionarii, vor fi necesare urmatoarele autorizatii:
- autorizatie sanitar veterinara de la DSV-SA (inclusiv implementarea unui ghid de bune practici - nu toata lumea il are, dar legea il prevede - depinde de d-voastra, daca va decideti sa il implementati);
- obtinerea autorizatiei de functionare din partea primariei (nu este ceruta de toate primariile; depinde de primaria pe raza careia va desfasurati activitatea);
- SSM (sanatate si securitate in munca, fosta "protectia muncii");
- SU (situatii de urgenta, fostul PSI);
- alte demersuri, in functie de caz (de exemplu, terasa sezoniera).
Foarte probabil, veti dori sa amplasati o reclama.
Demersurile implica intocmirea unui dosar pentru obtinerea Certificatului de Urbanism si, ulterior, un dosar pentru obtinerea Autorizatie de constructie.
Pentru acest domeniu de activitate nu este necesara autorizarea la mediu.
In mod uzual, autorizarea la mediu este necesara pentru restaurante/ cantine cu mai mult de 100 locuri.