avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita - credit restanta
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita - credit restanta

Am un credit de nevoi personale la BRD, de aproximativ 3 ani de zile, in valoare de 24.000 lei totalul in acest moment.
De 6 luni de zile nu am mai platit rata care era in valoare de 750 lei pe luna.
In urma cu cateva zile am fost la Banca pentru a ma interesa ce s-a intamplat in cazul meu....prea multe nu am aflat decat ca intreaga suma de 24.000 lei este considerata restanta....in legatura cu executarea nu mi-au oferit nici un detaliu si nici nu m-a contactat nimeni dupa ce mi-am actualizat datele de contact.

As vrea sa aflu ce mi se poate intampla pentru recuperarea creditului, in prezent eu sunt pensionat pe caz de boala si am pensia 420 lei pe luna, alte venituri nu am si nici nu am vreun bun sau alta proprietate sau casa pe numele meu.

De asemenea as vrea sa aflu daca mi se poate opri din salariu daca voi lucra in Germania cu contract la un moment dat.

Multumesc anticipat!
Banca cu scopul legitim de recuperare credit ,va cesiona dreptul sau in favoarea recuperatorului
Acesta va dispune procedura legala de executare silita asupra bunurilor dvs mobile/imobile/conturi bancare/drepturi salariale
Functie de interesul recuperatorul ,dreptul acestua se poate intinde in viitor pe perioada a trei ani
se va [pune poprire pe pensie in urma unui proces de executare prin intermediul executorului judecatoresc .Suma poprita din pensie nu poate depasi alaturi de toate celelalte retineri pe care le mai aveti , 1/2 din pensie .
Daca veti lucra in Germania ori in alta tara nu cred ca mai este posibila executarea intrucat este greu sa va gaseasca locul de munca (dar nu imposibil) si la fel s-ar putea retine 1/3 din salariu pana la maxim 1/2 .Daca aveti de gand sa platiti mai bine o faceti acum intrucat se vor aduna atatea dobanzi si penalitati cat nu face .
Suma restanta este cea care a mai ramas de plata si nu intreaga suma. dar avetio grija ca ei si-au retinut mai intai dobanzile si comisioanele si foarte putin din imprumutul propriu zis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Vlad13 Vlad13 Buna ziua.Am o problema cu cei de la kruk.In anul 2006 am contractat un credit cu buletinul de la brd in valoare de 7900 lei,am platit ratele pana in 2010 cand ... (vezi toată discuția)
Mai multe executări silite Sorin1122 Sorin1122 Buna ziua, Situatia sta în felul următor. Totul a început acum 3 ani și ceva, la o jumatate de am după ce m-am angajat. Intr-o luna am avut nevoie ... (vezi toată discuția)
Poprire 2 salariu dupa terminare plata prima poprire luciffere luciffere Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Ma aflu in urmatoarea situatie. In anii 2006 si 2007 am facut doua credite (eu si sotia mea) la o banca din Romania ... (vezi toată discuția)