avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale detalii pentru infiintare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

detalii pentru infiintare SRL

Buna ziua. Numele meu este Raul Sima si am cateva nelamuriri cu privire la deschiderea unui SRL.

1) Exista fonduri sau credite pentru infiintarea unei societati comerciale
2) Daca renunt la jobb-ul actual ca sa imi deschid un SRL ce sanse mai am sa iau un credit bancar avand in vedere ca nu voi mai fi angajat deci nu pot avea o adeverinta de venit.
3) Daca lucrez cu contract de prestari servicii( nu cu contract de munca) atunci as putea sa iau un credit pentru deschiderea unui SRL
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 18:49, 5 Martie 2008
buna
1) In primul rand sa iti deschizi un SRL nu implica costuri enorme. Spre exemplu sa deschizi un SRL te costa incluzand taxe si onorariu aprox. 1500 RON , deci nu cred ca e necesar un credit la suma asta.
2.) Daca iti deschizi un SRL poti fi angajat chiar si in SRL-ul tau (prin prisma ultimelor modificari a Legii 31/1990)
3) Poti obtine un credit facand dovada veniturilor cu declaratia fiscala.

PS
Iti recomand pentru infiintare si acte sa consulti un avocat nu o firmulitza fantoma ce face SRL-uri pe banda desi oferta acestora din urma de pret poate e mult mai tentanta. Problema este ca un avocat iti personalizeaza actele in functie de nevoile si proiectele tale, pe cand o firma fantoma dintre cele amintite iti face actele standard(de pe net;) )si te vor costa modificarile pe percurs cat nu face.
Daca ai nevoie de un credit, iti recomand sa-l iei inainte sa-ti inceteze contractul de munca, pt ca va mai dura ceva timp pana cand vei fi in masura sa faci dovada unor venituri permanente pe SRL. In plus, la analizarea solicitarilor de credit, bancile iau in considerare veniturile din salarii in proportie de 100%, iar din alte surse in procentaj mai mic (in medie, 80%). Asa ca ai sanse mai bune sa iei un credit cat inca mai esti salariat, cel putin pana demarezi cat de cat activitatea pe SRL.
Costurile de infiintare a unui SRL sunt destul de mici, asa cum a spus deja si colegul meu in mesajul anterior.
Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2008
Lorena Chirila, Avocat
multumesc pentru raspuns. de credit as avea nevoie pentru achizitionarea de bunuri pentru demararea afacerii iar daca eu le cumpar pe persoana fizica acum o sa le pot trece pe firma mai apoi? (am auzit ca pentru masina daca o cumperi pe firma se restituie tva-ul....si nu as vrea sa ratez o astfel de okazie).
Tu faci credit pt nevoi personale.
Infiintezi SRL.
Si faci contract de imprumut intre tine - asociat si SRL.
Iar toate bunurile le cumperi pe SRL.
lory10 a scris:

Tu faci credit pt nevoi personale.
Infiintezi SRL.
Si faci contract de imprumut intre tine - asociat si SRL.
Iar toate bunurile le cumperi pe SRL.

Exact !!! Apoi iti recuperezi banii cand SRL-ul incepe sa produca.....si nu platesti impozit pe profit pana nu iti recuperezi cheltuielile;)
Ultima modificare: Duminică, 2 Martie 2008
Darius Bobic, Avocat

Alte discuții în legătură

Pentru inteligenti anasm anasm Care sunt avantajele si dezavantajele ca o societate X sa infiinteze o soc.Y?Adica sa se imparta o societate, sa se lucreze pe doua societati? Ma refer la ... (vezi toată discuția)
Luna trecuta profit, luna urmatoare pierdere vioviod vioviod scuze, am tastat gresit.... era vorba de 691. Si acum poti sa ma ajuti, Ghola? mersi mult de tot... (vezi toată discuția)
Cheltuieli protocol,reclama si publicitate bartibi bartibi Buna ziua, Daca un srl este pe pierdere de mai mult timp,poate sa efectueze cheltuieli de protocol,reclama si publicitate? Daca DA, care sunt conditiile ... (vezi toată discuția)