Care sunt avantajele si dezavantajele ca o societate X sa infiinteze o soc.Y?Adica sa se imparta o societate, sa se lucreze pe doua societati?
Ma refer la toate aspectele pe care le implica(juridic, financiar, administrativ etc.)
Va multumesc.Stiu o gramada de societati care lucreaza in acest mod.Cred ca se fac tot felul de "artificii legale".
Majoritatea lucrurilor se fac pentru bani... :D Si asta la fel.
De ce nu se sanctioneaza la noi forma aceasta de fraudare a legii... e clar: ca asta fac toti.
Juridic: uneori e mai greu sa faci diverse tranzactii pe 2-3 firme decat pe 1, alteori e mai usor...
Administrativ: evident mai greu.
Fiscal insa... :D Ei bine... B-) Daca putem cheltui 2% pentru protocol si noi vrem sa cheltuim 4% ca... ce... doar nu vrem sa scoatem dividende sa platim impozit... :"> Facem 2 firme catre care directionam (in baza unor contracte de prestari servicii) 50% din sume si... mai cheltuim si pe fiecare din ele cate 2%. Adica 4% din toata suma!!! :P
Si asta e nimic. Sunt, in realitate, spalari de bani. Si se fac prin firme de prestari servicii in general.
Artificiile astea, di punctul meu de vedere, sunt ilegale.
Avlil, e interesant rationamentul tau, insa nu am inteles faza cu protocolul.
2%+2% = 4%
pana aici e ok
2% din 100 = 2
si daca imparti 100 la 2 societati intr-adevar aplici 4% dar la ce baza? Cred ca la 50 ... :)
si: 4% din 50 = 2
Care e avantajul? Corecteaza-ma unde am gresit ... :)
Societatile din punct de vedrere fiscal pot opta pentru a fi:
1 Platitoare TVA si impozit pe venit
2 Platitoare TVA si impozit pe profit
3 Neplatitoare TVA si impozit pe venit
4 Neplatitoare TVA si impozit pe profit
Daca stii avantajele si dezavantajele celor 4 tipuri si ai posibilitate sa facturezi sau sa achizitionezi pe ce tip de societate iti convine, atunci cu siguranta vei economisi bani frumosi si totul foarte legal.
Avantaj pt. imm-uri?
xdx493
As dori sa stiu care este avantajul IMM-ului fata de SRL, mi-a explicat cineva foarte vag si fara amanunte. De asemenea, cum as putea inregistra un IMM ... (vezi toată discuția)