avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale pentru inteligenti
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

pentru inteligenti

Care sunt avantajele si dezavantajele ca o societate X sa infiinteze o soc.Y?Adica sa se imparta o societate, sa se lucreze pe doua societati?
Ma refer la toate aspectele pe care le implica(juridic, financiar, administrativ etc.)
Va multumesc.Stiu o gramada de societati care lucreaza in acest mod.Cred ca se fac tot felul de "artificii legale".
Cel mai recent răspuns: adiflorescu , utilizator 03:23, 9 August 2007
Ideea e ca eu am facut referire doar la logica.
Logica sa limiteze societatile comerciale pt a dezvolta economia nu mi se pare rezonabila. Plus ca proiectele urmeaza a fi aprobate. Coruptie, daca vrem sa discutam despre coruptie atunci unde este logica in a fi aprobate 2 proiecte de fiecare societate? Imi e greu ca fiind mafiotul cel mai tare sa-mi fac 1000 de sc-uri? cum elimini coruptia prin masura asta? sa fim seriosi.

Si in plus eu am fost contactat de o firma ungara specializata pe proiecte pt finantari UE si din discutiile cu ei am inteles ca pt fiecare activitate se face proiect distinct si nu am inteles ca as fi limitat la maxim 2.
se pare ca eu nu sunt destul de inteligent pt. ca nu am inteles intrebarea initiala.:((
te intereseaza afacerile tip suveica? o divizare a unei societati sau infiintarea de capuse:-/
Nu stiu neaparat care este calea cea mai avantajoasa.Nici eu nu sunt destul de inteligenta, tocmai de asta am apelat la voi.
Stiu ca se pot face tot felul de artificii financiare legale, dar nu stiu care ar fi acestea.
V-as ruga sa-mi impartasiti si mie din experienta voastra.
:)
Am inteles in sfarsit dilema ta!!!
Am pus cap la cap toate postarile tale si ti-am inteles intentia.
:D Vrei sa faci o inginerie financiara si nu stii cum!!! :))
Incerci tu sa cauti sa tragi anumite foloase pacalind anumite organisme. Prin felul in care complici lucrurile insa te pacalesti doar pe tine.
Dupa cum s-a spus mai inainte, exista posibilitatea de jongla ( perfect legal) cu TVA-ul, in acele situatii in care ai activitati care nu sunt purtatoare de TVA. De asemeni, mai este un avantaj in separarea pe linii operationale a activitatilor. Si de aici se mai poate "lucra" nitel la profitul per ansamblu. Nu e nici o inselare a statului cata vreme totul se deruleaza in limitele legii, nu stiu de unde aceasta conceptie... Probabil din frustrare... :

Adrian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de protocol srl-d? fadidraghici fadidraghici Buna ziua Sper ca am postat unde trebuie. As vrea sa stiu cum sta treaba cu cheltuieli de protocol pentru SRL-D pentru firmele care au ca domeniu de ... (vezi toată discuția)
Activitati promotionale agenti economici popalexa popalexa Buna seara!! Un imm, daca doreste sa stimuleze vanzarile, prin acordarea unor premii (constand in anumite produse: genti, geci...etc) colaboratorilor, ... (vezi toată discuția)
Avantaj pt. imm-uri? xdx493 xdx493 As dori sa stiu care este avantajul IMM-ului fata de SRL, mi-a explicat cineva foarte vag si fara amanunte. De asemenea, cum as putea inregistra un IMM ... (vezi toată discuția)