avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cheltuieli protocol,reclama si publicitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cheltuieli protocol,reclama si publicitate

Buna ziua,
Daca un srl este pe pierdere de mai mult timp,poate sa efectueze cheltuieli de protocol,reclama si publicitate?
Daca DA, care sunt conditiile legale?
Multumesc respectuos pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 14:58, 30 Aprilie 2012
Poate avea cheltuieli cu protocol dar, sunt nedeductibile si la fel si TVAul aferent.
Cheltuielile cu reclama si publicitatea (pe baza de contract) sunt efectuate in scopul obtinerii de profit si sunt deductibile.
Cheltuielile de protocol, sunt deductibile limitat la calculul profitului impozabil, in conformitate cu art.21 alin (3) lit a din Codul fiscal:

"a) cheltuielile de protocol in limita unei cote de 2% aplicata asupra diferentei rezultate dintre totalul veniturilor impozabile si totalul cheltuielilor aferente veniturilor impozabile, altele decat cheltuielile de protocol si cheltuielile cu impozitul pe profit".

"Baza de calcul la care se aplica cota de 2% o reprezinta diferenta dintre totalul veniturilor si cheltuielile inregistrate conform reglementarilor contabile, la care se efectueaza ajustarile fiscale. Astfel, din cheltuielile totale se scad cheltuielile cu impozitul pe profit curent si amanat, cheltuielile de protocol, cheltuielile aferente veniturilor neimpozabile, iar din totalul veniturilor se scad veniturile neimpozabile" (pct 33 din Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal � HG 44/2004".
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli protocol haiducu haiducu la o sc cheltuielile de protocol sunt deductibile ?? ce se pot baga la cheltuielile de protocol//:( (vezi toată discuția)
Produse finite protocol LiviaM LiviaM Buna ziua, La o societate nou infintata cu activitate de productie Patiserie oferirea de produse gratis pentru cunoasterea acestora, la scaderea acestora ... (vezi toată discuția)
Problema din ghidul exp contabil 2008 victorn victorn probl 22 fiscalitate:: O sc realizeaza urmat.venituri si cheltuieli aferente trim 1 /2008 - venituri din vanzarea marfurilor........50.000 lei -venituri din ... (vezi toată discuția)