avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum sa scot copilul din tara fara acordul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum sa scot copilul din tara fara acordul tatalui

Sunt in spania si am un baiat de doi ani.in ultima perioada ma inteleg foarte rau cu sotul meu si as dori sa stiu daca lucrurile se vor incheia prost cum sa fac sa ma intorc cu copilul in tara fara acordul lui
Cel mai recent răspuns: gargaritarita , utilizator 12:56, 28 Noiembrie 2010
Nu puteti face acest lucru.
Unde este nascut copilul ?
Puteti linistita sa va intoarceti cu copilul in tara. Din tara nu veti mai putea iesi fara acordul tatalui.
puteti sa-l luati fara acordul lui, numai obtinand sentinta judecatoreasca pe perioda vacantei.
Nu este nevoie de acordul tatălui ca să intrați în România. Acesta se cere doar dacă vreți să părăsiți România împreună cu minorul.
Nu va trebuie acordul tatalui pentru copil sa va reintoarceti in tara unde aveti domiciliul. Minorul trebuie sa fie inscris in pasaportul dvs.
Mai multe puteti afla studiind legea nr. 248 DIN 20 IULIE 2005 PRIVIND REGIMUL LIBEREI CIRCULATII A CETATENILOR ROMANI IN STRAINATATE,
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010
Constantin Alexandru Radu, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Plecare in romania cu bebe... cr3tzulina cr3tzulina sper sa ma poata ajuta cineva...va povestesc... in decembrie trebuie sa ajung in romania,sunt in spania de 4 ani,iar acest an am nascut un baietel,am facut ... (vezi toată discuția)
Acte necesare copiilor nascuti in strainatate pentru a calatorii miha.filip_88 miha.filip_88 as dori sa stiu daca este obligatorie detinerea de certificat romanesc pentru a putea aduce din romania in spania copilul( nascut in spania).certificatul pe ... (vezi toată discuția)
Procura pentru pasaport minor ginaolimpia ginaolimpia Buna ziua, eu sunt o mamica C.R.D.S (Turcia) si am dubla cetatenie.Am o fiica de 6 ani care are aceeasi situatie ca.a.mea. Eu sunt casatorita cu un cetatean ... (vezi toată discuția)