avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Calcul TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Calcul TVA

24 din 100 reprezinta 24%
TVA-ul etste 24%
Atunci daca avem un produs care costa 100 lei calculam astfel 100:1.24=80.64(valoarea fara tva) 80.64 x 24%=19.36(tva-ul)

Intrebarea este : Daca 24% din 100 este 24 si tva-ul este de 24%,atunci de ce tva-ul din pret de 100 este 19.36?
Stiu ca asa se calculeaza,dar as vrea o explicatie cu argumente.
Sunt convins ca exista o explicatie logica deoarece vorbim de o stiinta exacta.
Sunt convins ca exista cineva care stie raspunsul.
Cel mai recent răspuns: brayladen , utilizator 18:09, 3 Noiembrie 2019
Afirmați "24 din 100 reprezinta 24%" este doar atunci corectă, dacă 100 este 100%, dar la un preț cu tva 100 înseamnă 124%. Fiindcă TVA-ul este deja inclus în preț, iar 100% este prețul fără TVA.

Altfel puteți să calculați TVA-ul cu cota 19% sau alte cote prin calculatorul nostru (link extern):

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2018
Helioz, utilizator
mai simplu ... foloseste calculatorul, ai aici si formulele de calcul [ link extern ] /
Ultima modificare: Duminică, 3 Noiembrie 2019
brayladen, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza tva-ul voncid voncid De mult timp imi pun acceasi intrebare : cum se calculeaza tva-ul. Intrebarea e simpla. Cumpar un produs de 100 ron. Cum calculez tva-ul la acel produs? - ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - un raspuns deca se poate Gabriel2xb Gabriel2xb As dori sa imi spuneti daca urmatoarele afirmatii sunt corecte: 1. Formula de calcul TVA dintr-un numar x * y / (100+y) adica x * 1 , y unde x=suma ... (vezi toată discuția)
Pretul de raft recomandat dumitry dumitry am un srl deschis cu haine achizitionez marfa de la mai multi distribuitori din tara cu unul dintre ei sunt in discutie. Va trimit acest citat pe care mi ... (vezi toată discuția)