avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general pretul de raft recomandat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

pretul de raft recomandat

am un srl deschis cu haine
achizitionez marfa de la mai multi distribuitori din tara
cu unul dintre ei sunt in discutie. Va trimit acest citat pe care mi la trimis sa-mi explicati ce inseamna aceasta formula ......
Impreuna cu cataloagele va pot transmite pe mail si o lista de preturi pentru aceste produse. De la RRP( pretul de raft recomandat de vanzare) marginea dvs. va fi pentru inceput de 28.5%. De exemplu:

Avem RRP 99.9 Ron se aplica conditiile dvs. > 99.9/1.24*0.715= 58 Ron pretul dvs. net de achizitie.
va rog frumos sa-mi raspundeti mai explicit
multumesc
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 09:55, 1 Noiembrie 2011
99.9/1.24 reprezinta aflarea valorii fara tva a pretului de raft recomandat. Regula de trei simpla: Daca 99.9 reprezinta 124% (124% = 100% + 24%tva) cit reprezinta 100%?
...*0.715 reprezinta aflarea pretului fara reducerea de 28.5%. (100%-28.5%)/100 = 0.715

Pretul dv de achizitie va fi de 58 ron fara tva.
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
t.simona, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza tva-ul voncid voncid De mult timp imi pun acceasi intrebare : cum se calculeaza tva-ul. Intrebarea e simpla. Cumpar un produs de 100 ron. Cum calculez tva-ul la acel produs? - ... (vezi toată discuția)
Calcul tva Victor-Dan Victor-Dan 24 din 100 reprezinta 24% TVA-ul etste 24% Atunci daca avem un produs care costa 100 lei calculam astfel 100:1.24=80.64(valoarea fara tva) 80.64 x ... (vezi toată discuția)
Lamurire tva intracomunitar..? TRASNET TRASNET Am un SRL, sunt platitor de TVA, inscris in Romania. Achizitionez marfa pentru revanzare pe factura fara TVA de la firme platitoare de TVA din Ungaria. De ... (vezi toată discuția)