avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune 2
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune 2

daca sunt condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare pentru inselaciune...si partile vor sa se impace...putem beneficia de mediere si sa se inlature raspunderea penala tinand cont ca dosarul se afla la curtea de apel?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 18:53, 27 Noiembrie 2010
odata ce dosarul este intrat in instata nu se mai poate face nimic inpacarea persoanelor nu impiedica si raspunderea penala
De vreme ce instanta s-a pronuntat in sensul condamnarii,ulterioarele eventuale intelegeri intre parti nu mai pot opera
oare chiar ati citit legea care a aparut?eu nu cred....va rog sa cititi legea micii revforme...si dupa aceea sa imi raspundeti....multumesc!
legea spune ...Cand considera necesar, tinand seama de circumstantele cauzei, judecatorul va recomanda partilor sa recurga la mediere, in vederea solutionarii litigiului pe cale amiabila, in orice faza a judecatii. Medierea nu este obligatorie pentru parti”, prevde noul act normativ.

cred caz cel mai bine ar fi sa o cititi dvs.
nu va suparati pe mine dar ca sa se ajunga la a beneficia de legea 202/2010 trebuie sa recunoasteti faptele pana la prima instanta ori dvs ati ajuns deja la Curtea de Apel.
era important sa nu fi ajuns pana la 25.11.2010 dosarul la instanta.
mai mult ca sa beneficiati de art 10 ar trebui sa fie prevazuta la infractiunea de inselaciune impacarea partilor sau rertragerea plangerii ori nu este stipulat acest lucru.
succes
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010
doberv, utilizator

Alte discuții în legătură

Recurs furt - aplicarea legii mai favorabile, impacarea dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unui recurs, in cazul unui furt, unde a fost aplicat vechiul cod,la recurs ar trebui aplicata legea favorabila si posibilitatea de impacare? Un ... (vezi toată discuția)
Inselaciune - impacare dupa citire act sesizare insa pana in primul termen dupa intrarea noului cod penal unulaltul unulaltul Buna ziua! Sunt inculpat intr-un dosar de inselaciune, trimis in judecata dupa art 215 alin 1, 2, 3 cu aplicarea art 42 ind. 1. Imediat dupa intrarea Noului ... (vezi toată discuția)
Acord mediere in apel, pentru inselaciune picika80 picika80 daca am fost condamnat pe fond la 3 ani cu executare (inselaciune) si daca pana la judecata in apel fac un acord de mediere cu partile vatamate scap de ... (vezi toată discuția)