avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Protocol incheiat intre Avocatul Poporului si ANRP ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Protocol incheiat intre Avocatul Poporului si ANRP -prioritate despagubiri?

Exista un protocol incheiat de ANRP cu Avocatul Poporului legat de prioritatea in acordarea despagubirilor prevazute de Legile 9/1998, 10/2001, 290/2003 si 247/2005 pentru persoanele ale caror drepturi au fost recunoscute si stabilite de catre instantele de judecata prin hotarare definitiva si irevocabila, cetatenii care sufera de o boala incurabila, precum si pentru cei trecuti de 75 de ani? Daca exista, mai este de actualitate?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 21:00, 27 Noiembrie 2010
maruta8, despre ce vrei sa vorbesti? O intebare cu mai multe raspunsuri...
daca aveti hotarare definitiva si irevocabila mergeti la executorul judecatoresc.
Nu am o hotarare definitiva si irevocabila. Ma interesa a doua situatie,cei care sufera de o boala incurabila. Am gasit undeva un comentariu care facea referire la acest protocol. Informatia este destul de veche .Din pacate nu reusesc sa aflu mai multe amanunte.
Un "protocol" nu se poate incheia intre doua institutii ale statului atata vreme cat acele despagubiri care trebuie achitate de statul roman, sunt reglementate prin acte normative care au prevazut modalitatea legala prin care proprietarii de drept sau mostenitorii acestora pot sa-si redobandeasca acele drepturi...Altfel, bolile de care sufera ipoteticii proprietari nu pot avea legatura (boala lor!) cu prioritatea acordarii (recunoasterii!) acelor drepturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri legea 290/2003 iulia bumbu iulia bumbu Ma numar printre beneficiarii stabilirii drepturilor banesti cf. Legii 290/2003 din localitatea Braila. S-a implinit 1 an de cand am comunicat ANRP- ului ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 iulian nicu iulian nicu as dori un raspuns din partea avocatnet ,cu privire la problema mea; am dosarul depus la anrp din luna martie/2007cu decizie ,hotarire,dovada refugiului si ... (vezi toată discuția)
Legea 10 avocat09 avocat09 Conform legii 10 am solicitat retrocedarea terenului si recalcularea despagubirii primite in urma demolarii locuintei in 88. In decembrie 05 am gasit pe ... (vezi toată discuția)