avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... LEGEA 10
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

LEGEA 10

Conform legii 10 am solicitat retrocedarea terenului si recalcularea despagubirii primite in urma demolarii locuintei in 88. In decembrie 05 am gasit pe internet dispozitia primarului general prin care mi se acordau masuri reparatorii pt constructia demolata. in 07 am aflat de pe internet si de la ANRP ca celor care sunt bolnavi incurabil li se rezolva dosarele cu prioritate. Am trimis la ANRP actele doveditoare ca sunt bolnava incurabil dar nu s-au luat in considerare. In schimb am primit adrese prin care mi se cereau niste acte care nu erau necesare in dosarul meu si in poseseia carora nu puteam intra. Am sesizat avocatul poporului. In urma acestui demers (decembrie08) nu mi s-au mai cerut acele acte, am fost anuntata ca mi s-a aprobat ca dosarul meu sa fie rezolvat cu prioritate si ca dosarul a fost trimis catre evaluare. In vara anului 09 in urma cererii de a sti in ce stadiu se afla dosarul meu, am primit raportul de evaluare care era intocmit din decembrie 08. Cu toate ca in 88 locuinta a fost evaluata la valoarea maxima la data respectiva de 80000 lei vechi, in raportul de evaluare suma este de 1/4 din valoarea maxima acordabila. CU toata nemultumirea mea fata de valoarea despagbirii am trimis la ANRP acceptul meu spre valoarea evaluarii. De atunci nu am mai primit nimic. In aceste conditii m-am hotarat sa contactez ombudsmanul european deaoarece in tara noastra nici o institutie nu ma mai poate ajuta.

In continuare conform aceleiasi legi : in 82 cand am cumparat locuinta mai sus mentionata, terenul a trecut in proprietatea statului conform legii 58/74. Posed acte originale din anul 1894 de cand s-a cumparat locul de casa si pana in prezent. Ce pot face in acest caz pt a mi se acorda despagubiri pt suprafata de teren.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: avocat09 , utilizator 09:42, 31 Octombrie 2009
Buna ziua !
Va sfatuiesc sa introduceti o actiune in constatare imobiliara la instanta competenta, in ceea ce priveste terenul trecut in proprietatea statului.
Cu stima !
Buna Ziua,

Imi puteti da mai multe detalii...

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri privitoare dosarului depus cu legea 10/2001 mariacameliastefan mariacameliastefan sunt din craiova si am depus dosar in baza legi 10/2001 avem numar de dosar ,avem dovada de la jurista ca a fost trimis mai departe dar nu stim ce sa mai ... (vezi toată discuția)
Legea 10 danw danw Buna ziua vreau sa va intreb si eu in legatura cu legea 10 entitatea investita de catre avas in 2005 de a face evaluarea o firma de lichidari din BAIA MARE ... (vezi toată discuția)
Anrp -legea 9/1998 vichi_90 vichi_90 Va rog daca imi poate raspunde cineva: Am primit hotararea comisiei judetene la un an dupa emitere. Si asta pt. ca m-am dus sa ma informez ce se intampla. ... (vezi toată discuția)