avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANRP -Legea 9/1998
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANRP -Legea 9/1998

Va rog daca imi poate raspunde cineva:
Am primit hotararea comisiei judetene la un an dupa emitere. Si asta pt. ca m-am dus sa ma informez ce se intampla. Mi-au spus ca au omis sa mi-o trimita dar au trimis-o la vremea respectiva la ANRP. Deci, au trimis-o in septembrie 2008. Am asteptat pana in decembrie si am inaintat actiune impotriva ANRP solicitand instantei sa oblige ANRP-ul la emiterea unei decizii cu privire la acea hotarare. Am primit citatie pt. primul termen prin care mi s-a pus in vedere sa mai depun un set de inscrisuri, deoarece la primul termen se va discuta introducerea Comisiei Judetene in cauza.
Cu hotararea Comisiei Judetene nu sunt multumita deoarece sunt erori de calcul. Nu au calculat curtea 1000 mp aferenti constructiei, ci au calculat toti cei 2500 mp ca teren agricol.Deci, la teren pt. constructii au scris=0.
Acum, am o nedumerire. Eu am solicitat instantei sa o oblige pe ANRP sa emita o decizie de validare sau invalidare. Procesul stiu ca va dusa destul timp. Ma gandeam ca abia dupa ce va emite o decizie voi putea deschide o alta actiune pt. anularea Deciziei.
Acum, ma gandesc, daca introduc si Comisia judeteana solicitand instantei sa o oblige sa anuleze hotararea si sa emita o alta hotarare, atunci nu voi mai putea solicita ANRP-ului sa valideze sau nu hotararea veche a Comisiei Judetene. As putea solicita instantei sa oblige Comisia judeteana sa modifice hotararea deja emisa deoarece a omis sa treaca terenul aferent constructiilor? Ar mai trebui sa si actualizeze despagubirile.
Pot introduce si Min. Fin. solicitand instantei sa -i oblige sa plateasca despagubirile ce vor fi stipulate in dispozitivul hotararii judecatoresti?
Daca ar fi posibil asa ceva as economisi mult timp.
Multumesc tuturor celor ce ma vor ajuta.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 23:01, 12 Februarie 2010
Atacati in instanta hotararea comisiei judetene.Nu trebuie sa asteptati validarea ANRP.In subsolul hotararii trebuie sa gasiti si termenul legal de contestare, incepand de la data primirii acesteia.Din acest motiv se va introduce in cauza com.judeteana
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010
nucu$, utilizator
Multumesc din suflet pt. raspuns. Sa introduc si Ministerul Finantelor solicitand instantei sa dispuna plata despagubirilor? De 11 ani ma tot lupt cu ei.
Va multumesc.
Din pacate, drumul e mai lung si cam...infundat#-o
Dupa emiterea hotararii amendate, Com.Jud. inainteaza dosarul la ANRP, care in termen de 60 zile va emite faimoasa "Decizia galbena",( este un titlu de valoare), care se depune cu optiunea de plata(numerar/actiuni/si una si alta) tot la ANRP -Comisia de plati, care conform normelor de functionare este obligata sa faca plata in termen de 15 zile ....DE LA DATA CAND ARE BANI IN CONT! X-(
Si cum n-are, si nici nu putem sa verificam acest lucru, dosarul primeste un numar de ordine si urmeaza sa astepte...In prezent, ultimul dosar platit poarta nr. 3800/2008 iar in 2009 nr. de dosare a ajuns pe la 12-13000 !
Poate vom afla din publicarea bugetului, cam cat revine anul acesta ANRP-ului.
In subterane se discuta de spaga care a urcat pana la 50% pentru a primi banii, dar eu cred ca nu-i nimic adevarat!Sa nu ne luam dupa zvonuri neprobate!:rtfm:
Multumesc nucu$. Super. Deci, in concluzie, am de primit.=D>. Dar nu se stie cand.:((. Cel putin, stra-stra-stranepotii la dezbaterea succesiunii dupa stra-stranepoti (parintii lor) in certificatul de mostenitor vor trece, in loc de un bun imobil sau un cont in banca, faimoasa decizie galbena.#-o
Nici macar ! Numai o copie, intrucat originalul, dupa ce il primiti prin posta, trebuie sa-l depuneti fuguta impreuna cu un dosar plic si celelalte acte de optiune, in Cal.Floreasca 202 primind un nr.de inregistrare , util in nenumaratele interventii ulterioare incercand sa aflati de "cursul" sau.(numai in timpul programului cu publicul!!!)

Alte discuții în legătură

Despagubiri- legea 290/2003 claudiad claudiad Buna ziua, Printr-o hotarare a Comisiei Judetene pt aplicarea legii 290/2003 mi-au fost acordate despagubiri pentru bunuri avute in proprietate in Bucovina, ... (vezi toată discuția)
Legea 9/1998 mobexport mobexport Buna ziua Am o rugaminte daca ma puteti ajuta. A.N.R.P. a emis o decizie de validare in anul 2002, decizie cu care nu am fost multumiti deoarece nu se ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 iulian nicu iulian nicu as dori un raspuns din partea avocatnet ,cu privire la problema mea; am dosarul depus la anrp din luna martie/2007cu decizie ,hotarire,dovada refugiului si ... (vezi toată discuția)