Buna ziua
Am o rugaminte daca ma puteti ajuta.
A.N.R.P. a emis o decizie de validare in anul 2002, decizie cu care nu am fost multumiti deoarece nu se acordau despagubiri 1000 mp curte ci doar pt. 150 mp. Am formulat contestatie care a fost respinsa. In termen legal am deschis proces. S-a efectuat expertiza, iar prin Decizie definitiva si irevocabila instanta a dispus anularea Deciziei Hotararii emisa de Comisia Centrala si obligarea paratei la plata si a 1000 mp curte. Curtea de Apel a emis dicizia in anul 2005. Am asteptat o noua Hotarare si Decizie, dupa care in anul 2007 am investit cu formula executorie decizia Curtii de Apel fara a ne adresa unui executor judecatoresc. In anul 2008 (la 3 ani si 6 luni de la emiterea deciziei CA) am trimis adresa la ANRP, care ne-au raspuns ca Decizia CA a intrat in prescriptie. Acum am deschis un nou proces prin care:
-oblig Comisia pt. aplicarea Legii 9 la anularea Hotararii si emiterea unei noi Hotarari avand in vedere disp. CA
- oblig Comisia pt. aplicarea legii 9 sa includa pomii fructiferi (cand s-a emis Decizia CA nu se evaluau si pomii fructiferi)
- oblig Comisia pt. aplicarea legii 9 la actualizarea cuantumului despagubirilor in raport cu indicele de crestere a preturilor de consum si rata inflatiei publicat de INSSE pana la data introducerii actiunii
- oblig Comisia Centrala pt. aplicarea legii 9 la anularea Deciziei si emiterea unei noi decizii avand in vedere hotararea ce o va emite Comisia pt. aplicarea L9
- oblig MF la plata despagubirilor
- oblig MF la actualizarea despagubirilor in raport cu indicele de crestere al preturilor de consum si rata inflatiei din ultima luna inaintea platii
Problemele sunt 3:
1. cine plateste despagubirile? MF sau ANRP? Daca plateste ANRP nu ia banii tot de la MF?
2. Decizia CA a intrat in prescriptie?
3. Am deschis actiunea la Tribunalul unde domiciliez deoarece matusa mea (cea care s-a judecat) este bolnava si nu se poate ocupa de dosar. Mentionez ca si eu eram parte in dosar. Dosarul s-a judecat la Bucuresti, iar Decizia irevocabila este a CA Bucuresti. S-ar putea ca instanta sa invoce exceptia teritoriala? La Bucuresti eram 3 parti in proces: 2 matusi si eu. Eu si o matusa locuim in aceeasi localitate, cealalta locuieste la Bucuresti. Ambele matusi au depus cerere de interventie in interes alaturat mie solicitand judecata in lipsa pe motive de sanatate. Peste o saptamana am primul termen.
Va multumesc pentru ajutor.
In lipsa documentelor ,este imposibil a urmari motivatia autoritatilor in baza carora acestea au dispus succesiv masuri contradictorii
1-Despagubirile revin autoritatii in sarcina careia instanta dispune obligatia de plata
2-Fiind vorba de hotarare pronuntata in 2005 ,da
3-Posibil este sa fie invocata exceptia.
In situatia in care exista temei legal ,partea interesata poate administra probe in sustinerea interesului propriu
Anrp -legea 9/1998
vichi_90
Va rog daca imi poate raspunde cineva:
Am primit hotararea comisiei judetene la un an dupa emitere. Si asta pt. ca m-am dus sa ma informez ce se intampla. ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila
maria1956
Buna seara,in procesul cu ANRPavem aceasta sentinta:: Respinge cererea de modificare a obiectului contestaţiei formulate de contestatorii.. Dispune anularea ... (vezi toată discuția)