avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 9/1998
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 9/1998

Buna ziua
Am o rugaminte daca ma puteti ajuta.
A.N.R.P. a emis o decizie de validare in anul 2002, decizie cu care nu am fost multumiti deoarece nu se acordau despagubiri 1000 mp curte ci doar pt. 150 mp. Am formulat contestatie care a fost respinsa. In termen legal am deschis proces. S-a efectuat expertiza, iar prin Decizie definitiva si irevocabila instanta a dispus anularea Deciziei Hotararii emisa de Comisia Centrala si obligarea paratei la plata si a 1000 mp curte. Curtea de Apel a emis dicizia in anul 2005. Am asteptat o noua Hotarare si Decizie, dupa care in anul 2007 am investit cu formula executorie decizia Curtii de Apel fara a ne adresa unui executor judecatoresc. In anul 2008 (la 3 ani si 6 luni de la emiterea deciziei CA) am trimis adresa la ANRP, care ne-au raspuns ca Decizia CA a intrat in prescriptie. Acum am deschis un nou proces prin care:
-oblig Comisia pt. aplicarea Legii 9 la anularea Hotararii si emiterea unei noi Hotarari avand in vedere disp. CA
- oblig Comisia pt. aplicarea legii 9 sa includa pomii fructiferi (cand s-a emis Decizia CA nu se evaluau si pomii fructiferi)
- oblig Comisia pt. aplicarea legii 9 la actualizarea cuantumului despagubirilor in raport cu indicele de crestere a preturilor de consum si rata inflatiei publicat de INSSE pana la data introducerii actiunii
- oblig Comisia Centrala pt. aplicarea legii 9 la anularea Deciziei si emiterea unei noi decizii avand in vedere hotararea ce o va emite Comisia pt. aplicarea L9
- oblig MF la plata despagubirilor
- oblig MF la actualizarea despagubirilor in raport cu indicele de crestere al preturilor de consum si rata inflatiei din ultima luna inaintea platii

Problemele sunt 3:
1. cine plateste despagubirile? MF sau ANRP? Daca plateste ANRP nu ia banii tot de la MF?
2. Decizia CA a intrat in prescriptie?
3. Am deschis actiunea la Tribunalul unde domiciliez deoarece matusa mea (cea care s-a judecat) este bolnava si nu se poate ocupa de dosar. Mentionez ca si eu eram parte in dosar. Dosarul s-a judecat la Bucuresti, iar Decizia irevocabila este a CA Bucuresti. S-ar putea ca instanta sa invoce exceptia teritoriala? La Bucuresti eram 3 parti in proces: 2 matusi si eu. Eu si o matusa locuim in aceeasi localitate, cealalta locuieste la Bucuresti. Ambele matusi au depus cerere de interventie in interes alaturat mie solicitand judecata in lipsa pe motive de sanatate. Peste o saptamana am primul termen.
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: mobexport , utilizator 11:49, 24 Mai 2010
Instanta de judecata,suverana in solutionare,in raport de probele la dosar,urmeaza sa dispuna solutie temeinica
Multumesc pentru raspuns, dar acest aspect imi este cunoscut. Ma gandeam ca cineva imi poate raspunde la intrebari punctual.
O zi buna.
In lipsa documentelor ,este imposibil a urmari motivatia autoritatilor in baza carora acestea au dispus succesiv masuri contradictorii
1-Despagubirile revin autoritatii in sarcina careia instanta dispune obligatia de plata
2-Fiind vorba de hotarare pronuntata in 2005 ,da
3-Posibil este sa fie invocata exceptia.
In situatia in care exista temei legal ,partea interesata poate administra probe in sustinerea interesului propriu
Va multumesc pentru amabilitate.
O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare mostenire pentru bunuri abandonate de autor in statul bulgar Stancana_Alina Stancana_Alina Am si eu o intrebare pentru cine se pricepe. Parintii bunicii mele au locuit in bulgaria, si pe vremea razboiului au fost nevoiti sa paraseasca domiciliu si au ... (vezi toată discuția)
Anrp -legea 9/1998 vichi_90 vichi_90 Va rog daca imi poate raspunde cineva: Am primit hotararea comisiei judetene la un an dupa emitere. Si asta pt. ca m-am dus sa ma informez ce se intampla. ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila maria1956 maria1956 Buna seara,in procesul cu ANRPavem aceasta sentinta:: Respinge cererea de modificare a obiectului contestaţiei formulate de contestatorii.. Dispune anularea ... (vezi toată discuția)