avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare mostenire pentru bunuri abandonate de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare mostenire pentru bunuri abandonate de autor in statul bulgar

Am si eu o intrebare pentru cine se pricepe. Parintii bunicii mele au locuit in bulgaria, si pe vremea razboiului au fost nevoiti sa paraseasca domiciliu si au venit in Romania. Acum bunica mea a primit o hotarare privind legea nr.9/ 1998, in urma unei cereri depusa in 2005 pentru revendicarea averii...sunt 5 frati si ea este paralizata, cum trebuie procedat pentru a intra in posesia averii?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:26, 2 Ianuarie 2011
poate sa va dea o procura de reprezentaresi pentru a putea semna orice act , pentru a ridica sume de bani etc .
a primit o hotarare de acordare a despagubirilor, nu? intr-un an de zile statul e obligat sa ii dea 40% din valoarea despagubirilor.si in urmatorul an restul de 60%.
A primit hotararea comisiei judetene sau decizia ANRP?
1. Daca a primit hotararea comisiei judetene, in termen de 15 zile poate formula contestatie. Asta in conditiile in care nu sunteti multumiti cu suma propusa ca despagubiri. Ati avut si pomi fructiferi? Deoarece pentru pomi fructiferi sau pepiniere s-a dispus acordarea despagubirilor in anul 2007. De obicei, comisiile judetene efectueaza raporturi de evaluare prin care se propun despagubiri in cuantum mult mai mic decat valoarea reala.
2. Daca ati primit decizia ANRP prin care se valideaza hotararea comisiei judetene, atunci trebuie sa asteptati 1 an pentru a primi prima transa. Oricum, nu o veti primi in termen de 1 an, asa ca dupa expirarea termenului formulati procedura prealabila, asteptati un raspuns 30 de zile (pe care nu-l veti primi) si-i actionati in judecata la tribunalul in raza caruia domiciliati - sectia contencios administrativ si fiscal. Este singura modalitate sa intrati in posesia drepturilor intr-un termen cat de cat normal. Trebuie sa aveti in vedere ca ANRP-ul onoreaza in primul rand deciziile irevocabile investite cu formula executorie. Ceilalti au de asteptat.
Succes
Multumesc pentru raspuns! Este o hotarare din partea Comisiei judetene pentru aplicarea legii nr.9/1998. Da au fost luati in calcul si pomii fructiferi, nu stiu daca in totalitate, dar suma a fost aprobata. Acum nu trebuie decat sa-i vireze banii dar eu nu inteleg de ce dureaza atat?? cererea a fost depusa in anul 2005 si hotararea de acordare a compensatiilor este din 26.02.2010. Deci ar trebui in luna februarie 2011 sa vina prima transa?? Am inteles...e greu in tara asta si foarte complicat, mai ales cu niste batrani care nu pot face nimic, noroc ca au nepoti :)
Multumesc mult oricum pentru raspuns si La multi ani!
mai are de asteptat bunica dvs.trebuie sa faceti dosarul de plata catre ANRP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greutati intimpinate la aplicarea l 9/1998 melcea veronica melcea veronica Actele in baza L 9/1998 le am depus in apr.1998 ,ordinul de validare l am obtinut prin proces in contencios.in 10 11 2006 dupa alte multe procese in care am ... (vezi toată discuția)
Legea 9/1998 mobexport mobexport Buna ziua Am o rugaminte daca ma puteti ajuta. A.N.R.P. a emis o decizie de validare in anul 2002, decizie cu care nu am fost multumiti deoarece nu se ... (vezi toată discuția)
Despagubiri cadrilater !! Focuss Focuss Bunicii mei au fost deportaţi din Durostor, lăsand in urmă ca şi mulţi alţii case şi hectare de pamant cu grâne neculese, hambare pline şi agoniseli ... (vezi toată discuția)