Actele in baza L 9/1998 le am depus in apr.1998 ,ordinul de validare l am obtinut prin proces in contencios.in 10 11 2006 dupa alte multe procese in care am aratat gravele erori in calcularea si evaluare a situatiei se avere ,,,art.5 punct 3 din H 1643/1991 si actele de la Arhivele Nationale in care se arata ca bunicul meu a fost propietar dovedind cu actele de vinzare cumparare,, in cel mai abuziv mod atit ANPR cit si instanta nu a tinut cont de ele.astfel ca respinge recursul ca nefondat si irevocabil in data de 8 oct.2007. Vazind ca nu gasesc dreptate in final am depus actele necesare ptr a putea intra in posesia compensatiei-Dupa zeci de adrese la ANPR nu primesc un raspuns concret si motivul aminarii Ce mai pot face in cazul de fata ce proceduri mai exista .VA MULTUMESC
Ce scrie in hotararea instantei? Obliga parata sa plateasca? Sau sa emita o decizie? Din cate am inteles, urmare a hotararii instantei, ANRP a emis o decizie de validare pe care nu ati atacat-o? Pentru a intra in posesia banilor va trebui sa va judecati din nou. Altfel nu aveti sanse. In primul rand ANRP onoreaza titlurile executorii. Dupa care, asa cum bine stim cu totii se achita celor cu prioritati in %. Iar muritorii de rand au de primit. Sfatul meu:
1. Notificati anrp-ul. Le puneti in vedere ca au depasit termenul legal, etc. Daca vreti va trimit un text pentru notificare. Notificarea o trimiteti cu confirmare de primire.
2. Asteptati 30 de zile - eu am asteptat 40 pentru a le da timp sa trimita prin posta, etc. Mai mult ca sigur nu veti primi un raspuns. Sau, daca il veti primi va fi unul evaziv "nu avem bani" etc.
3. Expirat termenul de 30-40 zile, dati in judecata ANRP-ul - contencios administrativ - solicitand instantei sa-i oblige la plata (suma actualizata cu indicele de inflatie, dobanda medie bancara pentru prima transa de la data in care a depasit termenul primei transe si pentru toata suma pentru perioada la care a fost depasit termenul celei de-a doua transa, amendarea presedintelui cu 20% pe zi de intarziere de la data in care hotararea va fi irevocabila). Normal ar trebui in maxim 2 sedinte sa se judece fondul. Cand aveti hotararea definitiva o investiti si mergeti cu titlul executoriu la Bucuresti la B.E.J. care va solicita incuviintarea executarii silite si o va pune in executare. Oricum, intai incepeti cu notificarea si reveniti pentru pasii urmatori.