avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute

buna ziua! as dori sa va intreb cum pot sa procedez daca un vecin imi face obstructii si imi interzice sa-i mai traversez proprietatea spre valcea. eu stiam ca acela este un drum de servitute. as dori sa va intreb cati metrii minim trebuie sa existe intre drumul de servitute si o constructie??? va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:35, 3 Martie 2008
puteti sa va adresati instantei cu o actiune de servitute
E important daca este cel mai scurt drum, care e situatia lui juridica... E intabulat dreptul de servitute, aveti acte in acest sens, de unde stiti ca e drum de servitute?...
Cat priveste cati metri trebuie sa fie pana in constructie, depinde de regulamentul local de urbanism.
Si mai important este si daca nu ai alta iesire. Pentru ca daca ai alta iesire pe unde nu deranjezi pe nimeni nu poti face nimic :O
Romy a scris:

Si mai important este si daca nu ai alta iesire. Pentru ca daca ai alta iesire pe unde nu deranjezi pe nimeni nu poti face nimic :O

Corect!
Asta cu alta iesire e cu dus si-ntors. Depinde si pe unde e iesirea daca e... etc.
Am avut teren cu doua iesiri si... cea care ii era comoda omului i-a fost sistata. Numai aceea il interesa si... s-a rezolvat! :P Dar asta deja e prea amanuntit, trebuie vazuta situatia, trebuie analizat...
In principiu nu trebuie sa ai iesire, asa e, in practica, se poate face fara iesire orice situatie. :P

Alte discuții în legătură

Vreau să cumpăr un teren. Îmi poate cere vecinul drept de servitute? mozzycv mozzycv Buna ziua...Intentionez sa cumpar un teren ce are o cale de acces (nu drum de servitute) terenul cu rosu din poza. Vecinul din partea de nord cel cu verde in ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute nedezmembrat și neintabulat la vecini Andrei_1983 Andrei_1983 Bună ziua, Am un teren care se afla în planul 3 de la drumul principal, accesul se face pe un drum de servitute care exista în contractele de vânzare ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie pe un teren cu unica deschidere un drum de servitute madalinaiftime madalinaiftime Buna seara, Intrebarea mea ar fi:se poate diviza o gradina a carei parte din spate are iesire pe un drum de servitute?practic terenul ar fi inconjurat din ... (vezi toată discuția)