avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Drum de servitute nedezmembrat și neintabulat la ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Drum de servitute nedezmembrat și neintabulat la vecini

Bună ziua,

Am un teren care se afla în planul 3 de la drumul principal, accesul se face pe un drum de servitute care exista în contractele de vânzare cumpărare, doar ca la primii 2 vecini nu e dezlipit de loturi și deci nici înscris în CF. Drumul exista de asemenea și fizic, doar ca în vederea obținerii autorizației de construcție trebuie sa fac dovada ca am ieșire la strada. Cum credeți ca ar trebui sa procedez în acest caz.

Vă multumesc
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:15, 16 Iunie 2020
Nu este suficient ca un drum care ajunge de la drumul public la terenul dvs sa existe si atat. Trebuie ca fie pe acel drum sa fie constituita o servitute de trecere in favoarea terenului dvs, fie sa detineti o cota indiviza din dreptul de proprietate asupra drumului. Ambele ipoteze sunt excluse in momentul de fata, cata vreme drumul nu este intabulat. Deci, intai trebuie procedat la intabulare tuturor terenurilor, dezmembrarea din terenul vecinilor a lotului care reprezinta drum, apoi, fie cumparati o cota parte din drum fie vecinii proprietari ai drumului constituie in favoarea terenului dvs o servitute de trecere.
Daca nu cadeti de acord cu vecinii, singura posibilitate este sa obtineti un drept de trecere in instanta - ipoteza care se poate realiza si in ipsa intabularilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum acces, coproprietate wrunning wrunning Buna ziua! In vederea lotizarii utlerioare a unui teren, atat eu cat si vecinul lateral, interesat de acelasi lucru, am dori obtinerea unui drum de acces, cu ... (vezi toată discuția)
Conflict servitute iasmina2009 iasmina2009 Buna ziua, am cumparat impreuna cu alte 8 persoane un teren mai mare, pe care l-am impartit in loturi de marimi diferite, in functie de dorinta fiecarei ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza drum acces trilly trilly Intentionez sa cumpar un imobil (casa si teren aferent) si a intervenit o problema: Proprietarii actuali, au cumparat terenul pe care ulterior au construit o ... (vezi toată discuția)