avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota indiviza drum acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota indiviza drum acces

Intentionez sa cumpar un imobil (casa si teren aferent) si a intervenit o problema: Proprietarii actuali, au cumparat terenul pe care ulterior au construit o casa (pe care eu intentionez sa o cumpar), fara cota indiviza/drpt de servitute din drumul de acces. La fel, nici eu in antecontract nu am nici o referire la cota indiviza din drumul de acces. E clar ca a fost o eroare a unuia dintre notarii care au intermediat la un moment dat una dintre tranzactii, lotul de teren fiind divizat in mod succesiv. Precizez ca lotul initial in suprafata de 15000 mp a fost dezmembrat in 2003 in 6 corpuri de lot dintre care corpul cu nr 3 drum de acces cu nr cadastral x. Toti vecinii au in contractul lor de vanzare cumparare si cota indiviza din respectivul drum de acces. Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum se procedeaza in astfel de situatii. Sigur trebuie sa existe o solutie in care sa am si eu reglementat corect regimul juridic al drumului de acces.Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 11:10, 20 Iulie 2010
Pai depinde cum este situat terenul...drumul pe terenul cui este...poate este drum public..sau poate exista o servitute legala....
Drumul de acces are proprietar o persoana fizica.. Nu este drum public. El apare in cadastru exact asa: "drum acces nr cadastral X"
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2010
trilly, utilizator
scoateti si dvs un extras de informare si o sa va apara lasectiunea B-descrierea proprietatii si o eventuala servitute in favoarea lotului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute. mugurciup mugurciup Buna ziua. Am cumparat un teren de 462 mp din care sunt stipulati in contract 62 mp drum de servitute, reprezentand 1/10 pt fiecare lot.La primarie ,pt ... (vezi toată discuția)
Acces pe proprietate Luciana44 Luciana44 Un lot mare a fost dezmembrat in parcele. Am cumparat o parcela teren pt care am platit si o cota indiviza pt drumul de acces , trecuta in cartea funciara la ... (vezi toată discuția)
Comunicare foarte dificila cu vecinii in vederea constituirii unui drum de servitute. Madalina37 Madalina37 In Urma cu 3 ani de zile am achizitionat un teren de 940 mp fara sa ma asigur ca nu are un drum de acces constituit legal.M-am apucat sa construiesc casa ... (vezi toată discuția)