avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... ACCES PE PROPRIETATE
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

ACCES PE PROPRIETATE

Un lot mare a fost dezmembrat in parcele. Am cumparat o parcela teren pt care am platit si o cota indiviza pt drumul de acces , trecuta in cartea funciara la A1.Aceasta se invecineaza cu alte 2 parcele de teren la care proprietarii nu au cota indiviza trecuta in CF la A1 , dar se specifica o cota actuala si care folosesc drumul de acces , uneori chiar o blocheaza cu diferite materiale . Este legal sa foloseasca drumul de acces ?
Cel mai recent răspuns: FLORIN FLOREA , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 18:18, 27 Februarie 2016
Daca drumul respectiv nu este drum public si nu exista drept de proprietate ( cota parte) nu se poate folosi decat daca exista un drept de servitute de trecere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de acces aur_club aur_club Buna ziua! De curand am cumparat un teren cu lungimea de aproximativ 100m iar latimea cca 50m, in spatele terenului nostru se afla un alt teren. Langa ... (vezi toată discuția)
Statut juridic cota indiviza teren cris2109 cris2109 Buna ziua, Sunt in prezent in cursul achizitiei unui parcele de 700mp care trebuie dezmembrata dintr-un lot(sau tarla) de aproximativ 6000mp. Intregul teren ... (vezi toată discuția)
Intabularea la doua parcele invecinate ned_marian ned_marian Mama mea mosteneste printr-un certificat de mostenitor doua parcele de vie incecinate astfel: prima parcela integral iar din cea dea doua 1/2. La parcela din ... (vezi toată discuția)