avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de mostenitor

as dori sa stiu daca copilul meu are drept ,dupa divortul meu si poarta numele celuilalt ,la a locui intr-un apartament trecut pe numele identic cu al copilului,de la celalalt parinte (conf hotaririi definitive de divort de a purta numele celuilalt dar de a ramine in grija mea.)copilul nu doreste sa stea in chirie ca sa isi continue studiile,inca este minor, ci considera ca are drept la acel apartament si daca celalalt parinte nu e de acord.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:57, 27 Noiembrie 2010
Drept aveti doar d-voastra si fostul sot.Copilul are un drept suprem de a beneficia de locuinta si de a fi ingrijit cel putin pana la varsta majoratului.Nimeni nu cred ca ii va spune sa plece.
copilul are doar un drept de mostenire in cazul decesului tatalui sau.
numele n-are nici o legatura, iar copilul nu poate fi dat afara decat cu ordin de evacuare, ceea ce tatal nu ar obtine, mai ales ca e vb de un minor
nu inteleg de ce nu ati cerut ca minorul sa-i fie incredintat tatalui, daca tot vroia sa stea cu el? e cam aiurea ca minorul sa stea la tata si tatal sa va plateasca pensie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce nume va purta copilul dupa divort ella24 ella24 Buna seara. Sunt in proces de divort cu sotul meu si singura problema de la care ne certam acum este ce nume va purta copilul dupa divort.In urma casatoriei ... (vezi toată discuția)
Legea 248/2005 podragu podragu As dori sa stiu daca in cazul in care nu as trece numele tatalui pe certificatul de nastere al viitorului meu copil, mai am nevoie de declaratie din partea ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui copilului dupa divort ale2012 ale2012 buna ziua.sunt casatorita de 5 ani si am o fetita de 3 anisori.intrebarea mea este urmatoarea daca eu vreau sa divortez de sotul meu si el e de acord ca si ... (vezi toată discuția)