avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Demisie!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Demisie!

VA multumesc!
As avea o intrebaredaca ce mi se intampla mie ca patron.Farmacista ce era angajata la una din farmacii dupa inventar a iesit cu un minus de 300 de mil lei vechi in gestiune.Pe langa asta ea acum isi inainteaza demisia cum ca vrea sa se angajeze in alt loc.Ce se intampla cu minusu? cum sa procedez ?Cum sa o fac sa ramana pana isi acopera minusu din gestiunea ei?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 20:25, 29 Noiembrie 2010
Nu puteti obliga sa ramana in societate , chiar daca ati constatat lipsa in gestiune. In acest caz, efectuati inventarul si pe baza acestuia se va stabili ce prejudiciu a acuzat societatii. Apoi, promovati o actiune impotriva salariatei astfel incat sa fie obligata la plata prejudiciului.
Dupa obtinerea hotararii judecatoresti irevocabile veti trece la executarea silita a acesteia.
Simplu. Daca minusul nu apare din alte cauze, cum ar fi degradarea marfi, deteriorarea in urma calamitatilor, sau alte asemanatoare, atunci raspunderea revine in totalitate celui ce a gestionat magazia. Acesta suma ii este imputabila in intregime.

La plata ultimului salariu, veti retine din netul ce i se cuvine suma respectiva, si astfel ati acoperit minusul.

Atentie insa, puteti face aceasta doar daca pierderile sunt clar cauzate de neglijenza sau rea-vointa persoanei.
Altfel aveti posibilitate sa treceti in contabilitate aceaste la pierderi potrivit prevederilor legale.
nu o puteti obliga sa ramana in farmacie
lipsa este nesemnificativa, si pentru asta trebuie sa o dati in judecata.
farmacista nu cred ca era si vanzatoare , trebuie sa fiti sigur ca lipsa este a ei.
ca sa dovediti trebuie sa faceti dovada ca singurul om care avea aces in farmacie era farmacista si ca avea medicamentele primite numai de ea.
lipsa de 300 mii lei vechi inseamna ca ati pierdut un om foarte bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua lege a farmaciei Jimy Jimy Am si eu o intrebare...Daca sunt patron de farmacie si nu detin diploma de farmacist ce se intampla cu lantul meu de farmacii in continuare? Sunt nevoit sa ... (vezi toată discuția)
Scadere din gestiune produse expirate Cristina_Vladut Cristina_Vladut Este vorba despre o societate, care are ca obiect de activitate comertul cu amanuntul de produse farmaceutice (o farmacie) si care se confrunta periodic (avand ... (vezi toată discuția)
Produse expirate in farmacii si imputarea contravalorii lor angajatilor arra11 arra11 Lucrez intr-o farmacie si odata cu efectuarea inventarului s-a facut o lista cu produsele expirate aflate in locatie, dupa care valoarea acestora ne-a fost ... (vezi toată discuția)