avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Noua lege a farmaciei
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Noua lege a farmaciei

Am si eu o intrebare...Daca sunt patron de farmacie si nu detin diploma de farmacist ce se intampla cu lantul meu de farmacii in continuare? Sunt nevoit sa vand partile sociale adik 51 la suta sau cum se procedeaza ca nu inteleg?
Cel mai recent răspuns: Av. Emil-Mihail Tatu , Avocat 08:18, 29 Noiembrie 2010
Din legea 266/2008 republicata in 2009 nu reiese ca este necesar sa fiti farmacist ca sa puteti detine parti sociale la o societate avand ca obiect de activitate farmacii. am cautat proiectul discutatei noi legi a farmaciei dar nu l-am gasit. Daca detineti textul de lege care va intereseaza, va rog sa-l postati.
Este un proiect de lege cum ca trebuie sa ai farmacist la infiintare cu 51 la suta.ok sa zic ca inteleg asta dar vreau sa stiu ca si daca s-ar aproba legea as fi nevoit eu sa imi vand partea mea pana devine o farmacista majoritara? noul proiect de lege vi-l atasez aici:[ link extern ]
ideea e ca ar avea dreptu sa ma oblige sa vand actiuni?
Da, cautand noua lege am gasit alte astfel de articole, in care diferiti autori au incercat sa faca un rezumat al legii. Va sfatuiesc sa nu aveti incredere in astfel de interpretari pana nu vedeti textul legal publicat in monitorul oficial.

De principiu insa, daca va exista o asemenea prevedere, ea nu se va aplica si societatilor comerciale deja existente, pe considerentul ca legea civila nu retroactiveaza, adica nu are efecte pentru trecut, ci doar pentru viitor, deci se va aplica societatilor comerciale constituite dupa intrarea in vigoare a legii.

Chiar si asa, nu cred ca va exista in forma finala o astfel de prevedere, pentru ca ar insemna ca s-ar limita initiativa economica a persoanelor, ceea ce nu este chiar ok.

Haideti sa vedem textul legii publicat in monitorul oficial, si va promit ca vom discuta cu el in fata. Pana atunci tot ceea ce apare cu titlul de certitudine este de fapt "bursa zvonurilor", noua lege este la stadiul de proiect, iar din acet stadiu si pana la forma finala poate suferi multe modificari.

Cu stima,
VA multumesc!
As mai avea o intrebaredaca de exemplu ce mi se intampla mie.Farmacista ce era angajata la una din farmacii dupa inventar a iesit cu un minus de 300 de mil lei vechi in gestiune.Pe langa asta ea acum isi inainteaza demisia cum ca vrea sa se angajeze in alt loc.Ce se intampla cu minusu? cum sa procedez ?Cum sa o fac sa ramana pana isi acopera minusu din gestiunea ei?
Nu o puteti obliga sa ramana. Ceea ce puteti insa face este o cercetare disciplinara in urma constatarii acestui minus si avand indicii, probe din care sa reiasa ca acest minus in gestiune i se datoreaza. Finalizand cercetarea disciplinara, daca ati suspendat contractul individual de munca pana la finalizarea acesteia (ceea ce este recomandabil), va trebui sa ramana in societate macar pana la finalizarea cercetarii iar dumneavoastra puteti sa constatati culpa ei si sa dispuneti desfacerea disciplinara a contractului de munca, urmand sa va adresati instantei pentru recuperarea prejudiciului. din moment ce va vfeti adresa instantei de dreptul muncii, actiunea nu se va timbra la valoare, iar procesul, de principiu va dura destul de putin, urmand ca mai apoi sa puneti in executare hotararea.

Va sfatuiesc sa fiti insa foarte atent la toti pasii procedurali pentru a obtine ceea ce v-am descris mai sus, pentru a nu exista probleme de forma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie! Jimy Jimy VA multumesc! As avea o intrebaredaca ce mi se intampla mie ca patron.Farmacista ce era angajata la una din farmacii dupa inventar a iesit cu un minus de 300 ... (vezi toată discuția)
Pot fi data afara? alina sv alina sv Sunt gestionara (vanzatoare) la un magazin mixt ,suntem doua angajate, iar in luna aprilie a iesit o lipsa X ,dupa care urmatoarea luna a iesit pe plus suma ... (vezi toată discuția)
Farmacie TeoSaf44 TeoSaf44 As putea fi proprietarul unei farmacii fara sa am calificare de farmacist? Multumesc. (vezi toată discuția)