avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Co-proprietar.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Co-proprietar.

Sunt casatorita si am doi copii.
Am un apartament pe care l-am cumparat numai cu banii din vanzarea apratamentului mostenit de la parintii mei si asa e specificat si in actul de vanzare cumparare, deci sotul meu nu este trecut in acest act.
Pot sa o declar numai pe fiica mea co-proprietar, cu conditia sa ma intretina pana ies la pensie? Si ce fel de acte trebuie sa intocmesc si unde?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:13, 28 Noiembrie 2010
Da puteti face un contract de intretinere. Dar de ce numai pana la pensie? In mod normal prin contractul de intretinere se transmite intreaga proprietate iar intretinatorul are obligatia de a presta intretinerea pana la deces. Eu zic ca asa ar fi mai bine.
Daca doriti sa ii transmiteti doar o cota de proprietate in schimbul intretinerii, restul ce ramane pe dvs, la decesul dva va fi impartit intre sot si copii.
La notar se face contractul de intretinere.
Ultima modificare: Duminică, 28 Noiembrie 2010
Eva Fekete, Avocat
Multumesc frumos.
la notar mergeti cu actul de proprietate al casei, cu actele de stare civila si incheiati un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere cu fiica dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea bunurilor in indiviziune ion minca ion minca Am un imprumut legalizat la notar al carui termen a expirat si persona respectiva nu are banii pentru achitarea imprumutului iar bunurile pe care le poseda ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare sau? Luiza P Luiza P Buna ziua. Ce fel de contract ar fi cel mai bine sa fac cu bunica mea, pentru ca sa pot mosteni apartamentul ei fara ca sa fie atacat de eventuali ... (vezi toată discuția)
Clauze in acte de donatie sau de vanzare cumparare Alina89 Alina89 Buna ziua! Am o nelamurire. O familie de batrani vor sa ne lase mostenire (mie si sotului meu) dupa moartea lor un apartamen, cu clauza de ingrijire. Acest ... (vezi toată discuția)