avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executarea bunurilor in indiviziune
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executarea bunurilor in indiviziune

Am un imprumut legalizat la notar al carui termen a expirat si persona respectiva nu are banii pentru achitarea imprumutului iar bunurile pe care le poseda (apartament, pamint) sint in indiviziune. Deci doua intrebari:
- poate fi executat daca nu are decit bunuri in indiviziune?
- imi poate trece o parte din aceste bunuri in proprietate daca sint in indiviziune (pina face rost de bani)?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ion minca , utilizator 23:53, 24 Mai 2011
- da, dupa ce cereti in instanta iesirea din indiviziune/partajul bunurilor. aici aveti nevoie de avocat si de bani
-da, cu acordul coproprietarilor
Din pacate in ceea ce priveste apartamentul co-proprietarul nu si-a mai manifestat intresul de peste 18 ani si a decedat in urma cu 4 ani. Urmasii sint greu de gasit deoarece ultima adresa a co-proprietarului se afla pe locul unde este actualmente Casa poporului (adica a fost demolat iar la Evidenta populatiei si in actul de deces are adresa Casei poporului).

In acest context intrebam: imi poate trece o parte din proprietea sa pe apartament (deci aflat in indiviziune) pina face rost de bani? Fara a mai cere acordul co-proprietarilor - greu de depistat, daca exista

daca e in coproprietate pe cote parti, va poate vinde. daca e vb de o proprietate in comun fara a avea o cota stabilita, nu.
Da, in actul de mostenire sint trecute cotele procentuale ale co-proprietarilor.
Am consultat doi notari si mi-au spus ca nu se poate face nimic atita timp cit este apartamentul este in indiviziune.

Daca cunosteti un notar care poate face aceasta opertie va rog transmiteti-mi adresa dinsului pe adresa de e-mail: ion_minca@yahoo.co.uk.

Cu multe multumiri
ati avut si actele la dvs cand ati intrebat notarul ?
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Succesiune Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Dacă proprietatea este individ a si are 4 proprietari unul din ei poate sa si vîndă partea fără acordul celorlalți și fără o împărțire amiabilă a ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare rddox rddox Exista un text de lege care interzice vanzarea unei cote parte dintr-un imobil aflat in proprietatea a 3 persoane ( frati) , inainte de a initia un proces de ... (vezi toată discuția)
Cotitatea disponibila KARRINA KARRINA Parintii mei ( mama si tata) au avut o casa si doi copii ( fiu si fiica). In urma decesului tatalui, cotele mostenitorilor au fost: 10/16-mama, 3/16- fiul si ... (vezi toată discuția)