Am un imprumut legalizat la notar al carui termen a expirat si persona respectiva nu are banii pentru achitarea imprumutului iar bunurile pe care le poseda (apartament, pamint) sint in indiviziune. Deci doua intrebari:
- poate fi executat daca nu are decit bunuri in indiviziune?
- imi poate trece o parte din aceste bunuri in proprietate daca sint in indiviziune (pina face rost de bani)?
Din pacate in ceea ce priveste apartamentul co-proprietarul nu si-a mai manifestat intresul de peste 18 ani si a decedat in urma cu 4 ani. Urmasii sint greu de gasit deoarece ultima adresa a co-proprietarului se afla pe locul unde este actualmente Casa poporului (adica a fost demolat iar la Evidenta populatiei si in actul de deces are adresa Casei poporului).
In acest context intrebam: imi poate trece o parte din proprietea sa pe apartament (deci aflat in indiviziune) pina face rost de bani? Fara a mai cere acordul co-proprietarilor - greu de depistat, daca exista
Da, in actul de mostenire sint trecute cotele procentuale ale co-proprietarilor.
Am consultat doi notari si mi-au spus ca nu se poate face nimic atita timp cit este apartamentul este in indiviziune.
Daca cunosteti un notar care poate face aceasta opertie va rog transmiteti-mi adresa dinsului pe adresa de e-mail: ion_minca@yahoo.co.uk.
Vanzare cumparare
rddox
Exista un text de lege care interzice vanzarea unei cote parte dintr-un imobil aflat in proprietatea a 3 persoane ( frati) , inainte de a initia un proces de ... (vezi toată discuția)
Cotitatea disponibila
KARRINA
Parintii mei ( mama si tata) au avut o casa si doi copii ( fiu si fiica).
In urma decesului tatalui, cotele mostenitorilor au fost: 10/16-mama, 3/16- fiul si ... (vezi toată discuția)