avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CLAUZA CONFIDENTIALA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CLAUZA CONFIDENTIALA

Angajatorul are obligatia de a anunta salariatul cu 15 zile inainte de semnarea actului aditional in vederea modificarii contractului individual de munca prin adaugarea clauzei de confidentialitate?
Clauza de confidentialitate poate fi adaugata CIM in perioada de preaviz? Sau doar la incheierea contractului individual de munca? Nu trebuie specificat exact ce anume doreste angajatorul sa fie pastrat secret sau poate absolut tot?
Cel mai recent răspuns: vany , utilizator 15:05, 28 Noiembrie 2010
Clauza de confidentialitate se semneaza la semnarea contractului
Conform art 17 alin 5 din codul muncii?
Clauza poate fi introdusa in c.i.m. si pe durata executarii acestuia ... nu este neaparat nevoie sa fie inclusa in c.i.m. la inceperae activitatii.
Clauza este reglementata de art.26 C.mun. ... art.17 alin.5 C.mun se referă la posibilitatea încheierii unui contract de confidenţialitate numai cu privire la informaţiile furnizate de angajator anterior încheierii contractului individual de munca.
In cadrul art 17 din codul muncii sunt utilizate doua notiuni: "persoana selectata in vederea angajarii" si "salariat". Art 17 alin 5 prevede:cu privire la informatiile furnizate salariatului, prealabil incheierii cim, intre parti poate interveni un contract de confidentialitate. Ce inseamna? Clauza de confidentialitate se semneaza deodata cu cim sau si uterior, chiar si in preaviz?
Clauza poate fi semnata fie la incheierea c.i.m. fie pe parcursul executarii c.i.m. (in acest caz, se va incheia un act aditional la c.i.m). Asadar, este posibil sa se incheie un act aditional ce cuprinde clauza de confidentialitate si pe perioada de preaviz , unde contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.

Alte discuții în legătură

Modificare cim, informare inainte cu 15 zile sau 20? ginutz_a ginutz_a buna ziua, inainte sa se modifice codul muncii, pentru orice modificare a CIM faceam o informare angajatului cu 15 zile inainte de modificare. acum se face ... (vezi toată discuția)
In urma interviului de angajare am primit o oferta salariala pe mail, pe care am facut-o publica pe fb si angajatorul ameninta ca ma da in judecata, era confidentiala oferta? razvitm razvitm In oferta nu scrie nici unde ca e confidentiala, la interviu nu am semnat vreo clauza de confidentialitate, nu am semnat nimic. Oferta de salar si salarul (pe ... (vezi toată discuția)
Contract de confidentialitate GABRIELA SIMONA GABRIELA SIMONA Este interzis a se incheia, pe parcursul derularii CIM, a unui contract de confidentialitate intre angajat si angajator? Codul muncii prevede ca partile pot ... (vezi toată discuția)