avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT DE CONFIDENTIALITATE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT DE CONFIDENTIALITATE

Este interzis a se incheia, pe parcursul derularii CIM, a unui contract de confidentialitate intre angajat si angajator?
Codul muncii prevede ca partile pot incheia acest contract inainte de incheierea CIM, dar nu este prevazut expres faptul ca ulterior nu este posibil.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:15, 3 Decembrie 2014
Art.26 alin.1 C.mun. : Prin clauza de confidenţialitate părţile convin ca, pe toată durata contractului individual de muncă şi după încetarea acestuia, să nu transmită date sau informaţii de care au luat cunoştinţă în timpul executării contractului, în condiţiile stabilite în regulamentele interne, în contractele colective de muncă sau în contractele individuale de muncă.

Asadar, si dupa inceperea activitatii se poate incheia un act aditional cu clauza de confidentialitate.
Multumesc, intrebarea mea se referea la CONTRACTUL de confidentialitate... daca se poate incheia si ulterior incheierii CIM-ului.
Codul Muncii se refera la clauza de confidentialitate si nu la contractul de confidentialitate. Da, se poate incheia un astfel de contract, potrivit principiului libertatii de vointa contractuale.
Art.17, pct.(7) din Codul muncii face referire la posibilitatea incheierii unui astfel de contract, anterior incheierii CIM.
Textul de lege mentionat de dvs este reglementat de o norma dispozitiva si nu una imperativa.

Prin urmare, partile pot deroga de la aceasta dispozitie si pot incheiat un contract de confidentialitate si ulterior.

Daca opinia dvs este ca nu se poate incheia un astfel de contract ulterior, atunci aveti la dispozitie prevederile art.26 C.mun. referitor la caluza de confidentialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de confidentialitate AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru Buna ziua! Sunt la inceput de drum la Resurse Umane si am deja niste intrebari.:\"> Doamna noastra directoare vrea ca ptr managerii firmei sa introduca o ... (vezi toată discuția)
Clauza confidentiala vany vany Angajatorul are obligatia de a anunta salariatul cu 15 zile inainte de semnarea actului aditional in vederea modificarii contractului individual de munca prin ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cm - clauza de confidentialitate polaris polaris Buna ziua, Am primit de curand la semnat un act aditional la contractul meu de munca privind introducerea unei clauze de confidentialitate. Lucrez la o ... (vezi toată discuția)