avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza de confidentialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza de confidentialitate

Buna ziua! Sunt la inceput de drum la Resurse Umane si am deja niste intrebari.:">
Doamna noastra directoare vrea ca ptr managerii firmei sa introduca o clauza de confidentialitate a datelor. Si mai vrea ca aceasta sa se pastreze 2 ani dupa plecarea angajatului din firma. Se poate acest lucru? Si daca da, cum trebuie sa procedez ptr a introduce clauza in cim? Prin act aditional? Multumesc mult :D
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:43, 15 Februarie 2010
Se poate formula intr-un act aditional la CIM, cu respectarea art.26 din CM si a prevederilor din CCM aplicabil si a regulamentului intern.
Multumesc din suflet :)


Mai am inca o intrebare. Acum de la ITM s-au eliberat adeverinte noi pentru vechime. Eu am reusit sa o fac pe caluculator, imi este mai usor sa scriu plus ca nu scriu foarte frumos de tipar, si m-ar interesa daca o pot duce asa sau neaparat trebuie completata de mana? Sa se vada ca e scris de mana. Multumesc inca o data
Conform art.20 din Codul muncii clauza de confidentialitate face parte din categoria clauzelor specifice care pot fi negociate si cuprinse in contractul individual de munca .
Conf.art.26 alin.(1) din Codul muncii "prin clauza de confidentialitate partile convin ca ,pe toata durata contractului si dupa incetarea acestuia, sa nu transmita date sau informatii de care au luat cunostinta in timpul executarii contractului individual de munca, in conditiile stabilite in regulamentele interne,in contractele colective de munca sau in contractele individuale de munca "
Asa cum au specificat si persoanele care au postat inaintea mea, aceasta clauza de confidentialitate poate fi introdusa in CIM printr-un act aditional, dar atrag atentia asupra modului de formulare si aplicare a acesteia, deoarece pentru a putea fi invocata aceasta clauza, ea nu trebuie sa genereze ingradirea dreptului la munca si exercitarea libera a profesiei (in situatia in care se pleaca la alt angajator). Pentru o mai buna aplicabilitate a unei astfel de clauze din contractul de munca, este bine ca aceasta sa fie completata cu o serie de proceduri si instructiuni privind nivelul de clasificare a informatiei in organizatie si fluxurile de transmitere si procesare a acesteia. in lipsa unor asemenea proceduri, oricare din parti poate abuza sau poate deroga de la aceasta clauza.
Nu in ultimul rand mai apare si aspectul legat de contraprestatia aferenta unei asemenea clauze.
Adeverintele de vechime stiu ca se elibereaza de catre ITM,( pentru persoanele carora nu li s-a intocmit carnet de munca) de ce trebuie sa le completati dumneavoastra?

Alte discuții în legătură

Acord de fidelitate alina_f_c alina_f_c atunci cand m-am angajat, dupa ce mi s-a incheiat CIM, angajatorul m-a pus sa semnez un Acord de fidelitate, :sorry:in care sunt mentionate cateva clauze de ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cm - clauza de confidentialitate polaris polaris Buna ziua, Am primit de curand la semnat un act aditional la contractul meu de munca privind introducerea unei clauze de confidentialitate. Lucrez la o ... (vezi toată discuția)
Clauza de fidelitate - clauza de confidentialitate dan.dan dan.dan Buna seara, Din cate stiu, clauza de fidelitate este valabila doar daca ii acord o suma de bani in plus la salariu angajatului respectiv. Se aplica aceeasi ... (vezi toată discuția)