avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa cumapar masina second hand
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa cumapar masina second hand

Vreau sa cumpar o masina second hand. Vanzatorul nu este si proprietar. Are procura de la acesta. Masina este inregistrata pe PFA. Imi sugereaza ca pot lua masina in baza facturii emise de PFA. Mai este necesar sa fac contract de vanzare cumparare sau merg pe incredere si imi ajunge doar factura emisa de PFA cu imputernicire?
Cel mai recent răspuns: ContSters179589 , utilizator 01:26, 29 Noiembrie 2010
Nu se prea intelege, factura emisa .... pe cine? cu imputernicire?
reveniti cu detalii
Incheiati tranzactia prin document autentificat la notar
Scuze daca nu m-am facut inteles. Asadar: masina este inregistrata pe PFA. Cel care vrea s-o vanda are imputernicire, stampila si facturierul PFA. Emite factura intre PFA vanzator si eu cumparator. Mai este nevoi de contract vanzare-cumparare la o firma specializata in intermedieri auto/politie/notar?
Eu cred ca este suficient. Va duceti sa radiati masina, la primaria, si dupa aia, la ghiseu politiei corespunzator.
Buna seara,

Puteti cumpara linistit masina,atita timp cit persoana respectiva are imputernicire notariala .In acest caz este bine ca actele necesare V/C,sa se faca la notariat pentru .siguranta dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie masina din germania pe firma emanuela73 emanuela73 Va rog sa-mi spuneti de ce documente are nevoie o firma atunci cand vrea sa achizitioneze o masina din Germania.Mentionez ca se deplaseaza la furnizor sa o ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare auto cu intermediar gabone71 gabone71 Buna ziua, Am si eu o problema. Am cumparat acum vreo 3 saptamani o masina second hand (inscrisa deja in romania) de la o fata din Cluj-Napoca. Masina nu e ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara officemariana officemariana BUNA ZIUA. Va multumesc ca ne ajutati Sint o firma neplatitoare de tva in romania si doresc o achizite remorca auto noua din germania(cam 2000 euro).POT face ... (vezi toată discuția)