avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general achizitie masina din germania pe firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

achizitie masina din germania pe firma

Va rog sa-mi spuneti de ce documente are nevoie o firma atunci cand vrea sa achizitioneze o masina din Germania.Mentionez ca se deplaseaza la furnizor sa o cumpere.Are nevoie de actele firmei? Stampila? In ce conditii TVA ar fi deductibila? Ce documente ar trebui sa primeasca de la furnizor ?
Poate face plata in numerar? exista limita de 5000 ron si in acest caz? dar de pe card?
Cel mai recent răspuns: emanuela73 , utilizator 22:15, 20 Noiembrie 2008
Certificatul de intregistrare RC in original, procura speciala pentru persoana imputernicita din partea firmei (tradusa in germana ) pentru cumparare si aducere in tara a masinii, permis auto, CI delegat, certificatul de inregistrare in scopuri de tva, stampila.Pentru firme, pertul de cumparare nu include TVA.
Veti primi factura, actele masinii de la fostul proprietar (furnizor).
Plata se poate face si numerar si prin virament bancar daca furnizorul va trimite nr. cont. Ridicarea masinii se va face dupa ce furnizorul are confirmarea ca a primit plata.
Este indicat sa faceti plata prin virament (nemtii solicita plata in euro, nu in lei).De obicei, furnizorii vorbesc engleza iar comunicarile/contactul poate fi :tel., fax., mail.
este achizitie masina second hand va rog lamuriri despre regimul tva in acest caz
Chiar daca este achizitie second hand, nu platiti tva daca achizitia se face de catre firma dvs.O sa platiti taxa de inmatriculare in tara.Cu dovada ca firma dvs. este inregistrata in scopuri de TVA, din pretul care include TVA, TVA-ul va fi scos.Veti plati pretul fara TVA.
Ar fi bine sa luati legatura de aici din tara cu furnizorul, eventual daca ati ales masina sa va faca o rezervare, tot furnizorul o sa va precizeze si daca mai sunt alte acte care trebuiesc.Insa in principiu cam ce v-am spus ramane valabil.
am citit prevederile codului fiscal referitoare la regimul taxei in cazul bunurilor second hand si nu reusesc sa prind ,,subtilitatile" cred ca un exemplu cifric , daca nu cer prea mult, ar fi foarte bine venit.
Ma intereseaza ce factureaza neamtul si ce factureaza romanul in caz de revindere precum si ce se scrie pe factura precum si inregistrari contabile.
poate achita in numerar?
am in vedere hotararea 2185/2004 si legea 656/2002
scuze dar e o situatie noua pentru mine
Am avut un caz concret de achizitie auto din Germania, in baza certificatului de platitor tva nu platiti tva-ul, aici platiti taxa de inmatriculare, in principiu trebuie sa aveti toate actele firmei la dvs. si procura (imputernicire) daca nu sunteti administratorul firmei. Plata e preferabil sa o faceti prin banca. Atentie sa va dea si factura, nu numai contractul de vanzare. Si un sfat contabil...nu uitati sa depuneti declaratia 390!

Alte discuții în legătură

Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)
Tva masina din germania Alex2424 Alex2424 Reprezint o firma neplatitoare de TVA din romania si as dori sa cumpar o masina din Germania. Valoarea masinii este de peste 10.000 Euro. Din cate am citit, ... (vezi toată discuția)
Cum se deduce tva-ul auto? MrFB MrFB Buna ziua, Intentionez sa cumpar un autoturism second hand pentru firma mea,autovehicul ce va fi utilizat pentru deplasari in scop de job. Am gasit o firma ... (vezi toată discuția)