avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... CONCURS INM PENTRU CEI SUB 5 ANI VECHIME
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

CONCURS INM PENTRU CEI SUB 5 ANI VECHIME

a se vedea - Sed. plen 06.03 lucrare 7378

Incepe...?
Ptr. INM-isti si cei sub 5 ani vechime:

a se vedea - Sed. plen 06.03 lucrare 7378

Incepe...?
este vorba despre Punctul de vedere al Direcţiei legislaţie, documentare şi contencios referitor la propunerea legislativă formulată de Grupul de lucru "Recrutare, promovare şi formare profesională", cu privire la ocuparea posturilor vacante la instanţe şi parchete, prin concurs, fără a fi necesară îndeplinirea vreunei condiţii de vechime - propunere pe ordinea de zi care se va discuta in sedinta CSM din data de 06.03.2008
Oare sa fie adevarat?Abia astept rezultatul!
Ultima modificare: Joi, 6 Martie 2008
Marius Filip, Avocat
Solutie
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat propunerea legislativă formulată de Grupul de lucru "Recrutare, promovare şi formare profesională", cu privire la ocuparea posturilor vacante la instanţe şi parchete, prin concurs, fără a fi necesară îndeplinirea vreunei condiţii de vechime, precum şi propunerea Comisiei juridice de modificare a dispoziţiilor Legii nr.303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul reducerii duratei cursurilor de formare profesională a auditorilor de justiţie din cadrul Institutului Naţional al Magistraturii de la 2 ani, la 1 an, urmând a se sesiza Ministerul Justiţiei în vederea iniţierii unor proiecte de acte normative - Hotarare nr. 218 / 06.03.2008
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Oricum, indiferente de modificarile aduse este foarte greu daca nu se modifica si aspectul referitor la ocuparea locurilor dupa medii. Este o aberatie.Si eu am dat de 3 ori la magistratura si am renuntat din cauza locurilor scoase la concurs.
Acum 3 ani o fosta avocata din Valcea a luat examenul si a luat post tocmai in Maramures ,altfel pierdea examenul.Desi avea familie in Valcea ,Consiliul Superior al Magistraturii nu i-a aprobat transferul pe motiv ca stia inainte de examen conditiile.Intre timp a mai facut un copil si abia acum dupa 3 ani poate sa vina la Judecatoria Horezu, la 40 km de Valcea cu septembrie 2008.Chiar era hotarat sa renunte la magistratura si sa revina in avocatura .

Alte discuții în legătură

O mare cacealma! Se pare ca cei de la CSM au facut O MARE MAGARIE: s-a anuntat initial ca se vor ocupa unele posturi de magistrati prin concurs in 17 dec.2005-cei cu vechime de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Numirea direct pe post - o noua gaselnita Mihai 465 Mihai 465 Fiind in perioada depunerii dosarelor pentru admiterea in magistratura cu vechime de 5 ani ghiciti cine se inscriu de zor: absolventi de INM, judecatori, ... (vezi toată discuția)