avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inaltime gard - autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inaltime gard - autorizatie de constructie

Doamna/Domnule Avocat. Va prezint un caz concret, va rog respectos sa ma indrumati. Am o problema cu vecinul privitor la un gard. Deci, gardul intre noi (eu si vecinul meu) exista in prezent si este din sarma sustinut de spaliri de ciment , ca aspect prezinta destul de bine (construit de peste 10 ani). Vecinul vrea constructia altui gard de tabla, sustinut pe aceasi spalieri de ciment zice el (binenteles ca imi dau seama ca este cam aberant ce spune , gardul de tabla sustinut pe aceasi spalieri de ciment existenti acum este o aberatie deorece spalieri de ciment nu pot rezista acestei grautati a tablei mai ales ca vrea sa -l faca deliberat destul de inalt, inaltimea mare a viitorului gard imi va aduce prejudicii pentru ca va fi umbri pe terenul meu dupa ora 12 pe o suprafata mare). Vecinul tot someaza ca ia definitiv gardul ca este al lui ( ca face cand vrea alt gard si cand poate el ---si-n cate luni poate el) .
Precizari suplimentare privitoare la acest gard.
a) Gardul este facut de socrul vecinului (decedat in prezent) si de catre unchiul meu (fost proprietar aici --am cumparat de la el eu). Deci, lungimea gardului pe partea de vest era 1/2 a unchiului meu si 1/2 a socrului vecinului.
b) Dupa decesul socrului vecinului meu, au venit la mostenirea sa cei 2 copii ai sai (prin urmare eu ma invecinez cu cei 2 copii ai sai pe partea de vest a locuintei mele). Deci, acum in prezent 1/2 din lungimea gardului pe partea de vest este chiar gardul acestui vecin care a mostenit pe socrul sau asa cum v-am explicat la punctul a.
Intrebari :
1) Oare primaria va impune reguli privind inaltimea gardului?
2) Poate construi gardul de tabla fara autorizatie ?
3) Poate desfinta dupa bunul plac acest gard existent si sa nu-l mai inlocuiasca deloc sau posibil partial dat fiind situatia lui financiara?
Doamna/Domnule Avocat va multumesc.
Cel mai recent răspuns: EVA2010 , utilizator 11:31, 29 Noiembrie 2010
Nu poate desfiinta gardul fara acordul dvs ,cu atat mai mult cu cat este realizat de ruda dvs in cota de 1/2.
Nu poate construi gardul din alte materiale ci poate repara doar gardul in forma actuala.In situatia in care foloseste alte materiale are nevoie de autorizatie de construire in baza legii 51/1991.
Inaltimea gardului nu poate depasi o anume cota asa cum doreste dansul.Faceti-i notificare printr-un avocat sau executor.
Din graba am scris legea 51/1991 ,insa discutam de legea 50/1991 ,scuze.
Va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Umbrirea robybobu robybobu langa mine se construieste o casa.ideea este ca zona mea se afla sub nivelul strazii,iar cel care isi face casa ,se ridica la nivel apoi incepe constructia.va ... (vezi toată discuția)
Gard despartitor intre vecini ContSters359348 ContSters359348 O amica m-a rugat sa pun urmatoarea intrebare : exista o lege care sa prevada o anumita configuratie adica inaltimea si cum ar trebui sa rate un gard ... (vezi toată discuția)