avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... umbrirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

umbrirea

langa mine se construieste o casa.ideea este ca zona mea se afla sub nivelul strazii,iar cel care isi face casa ,se ridica la nivel apoi incepe constructia.va depasi ca inaltime numai gardul cu mult casa mea,si neavand spatiu mult eu,gardul f inalt ma va umbri definitiv.se poate face ceva in acest sens,sau omul are tot dreptul sa construiasca pe terenul lui cum vrea,tinand cont ca are aprobaride la primarie si tot ce trebuie...cred.gardul de ciment al vecinului pleaca la 2 metri de casa mea,atata am spatiul eu.va multumesc frumos,nu am idee cum este legea asta cu umbrirea.
Cel mai recent răspuns: ContSters191238 , utilizator 22:45, 27 Septembrie 2012
Sesizati in scris primaria (mai ales ca doar credeti ca s-a emis autorizatie de constructie) si inspectoratul de stat in constructii. Mentionati in sesizare toate aspectele pe care le-ati precizat in postarea dvs.
BUNA SEARA.
*In primul rand trebuie sa verificat daca constructia care tocmai se ridica are sau nu autorizatie de construire
** in cazul ca are, faceti cunoscut la inspectoratul teritorial in constructii privind gradul de umbrire al locuintei dumneavoastra
*** Solicitati primariei, serviciului de urbanism, daca in cadrul autorizatiei a admis studiul de umbrire
Va doresc mult successi rabdare!
Va multumesc,
Marin Baescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard intre vecini pe proprietatea mea ene_mihai ene_mihai Buna ziua! As vrea sa prezint un fapt care nu s-a mai discutat aici. Pe un teren pe care am construit o casa, m-am apucat sa fac gardul intre mine si vecinul ... (vezi toată discuția)
Capela la coltul geamului 25Maria23 25Maria23 Buna seara, Ce se poate face pentru a impiedica un preot care si-a uitat menirea sa construiasca o capela la nici 10 metri de blocuri si case. Autorizatia ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri cu vecinul claudia_tura claudia_tura am o problema cu vecinul meu, care doreste neaparat sa-si construiasca un garaj lipit de peretele casei mele. va rog sa-mi spuneti, legal, care este distanta ... (vezi toată discuția)