avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard intre vecini pe proprietatea mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard intre vecini pe proprietatea mea

Buna ziua! As vrea sa prezint un fapt care nu s-a mai discutat aici. Pe un teren pe care am construit o casa, m-am apucat sa fac gardul intre mine si vecinul meu, gard fiind construit in totalitate pe proprietatea mea si nu pe hotarul dintre proprietati. Exista vreo limita de inaltime avand in vedere acest fapt si daca da, la ce ne raportam cand incepem sa masuram. Eu mi-am luat ca punct 0 nivelul strazii, punct unde de altfel este si limita inferioara a toclului si vreau sa il construiesc la 2.1 metri fata de acest punct, am nivelat terenul, insa vecinul meu are terenul in panta cu o abatere de 80 de cm la capatul proprietatii lui, spunandu-mi ca trebuie sa iau ca punct de reper nivelul curtii lui, nu cel al crutii mele. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:50, 8 Februarie 2018
În lipsa unor dispoziţii legale, a regulilor de urbanism sau a obiceiului locului, înălţimea zidului comun se stabileşte de părţi, dar fără a depăşi 2 metri, socotindu-se şi coama zidului.
Si de unde se incepe masuratoarea? De unde are el -80 cm fata de curtea mea sau de la nivelul 0 al toclului respectiv al strazii, deoarece daca iau ca nivel acel -80 ar insemna sa fac un gard de 1.2 metri in partea mea.
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
ene_mihai, utilizator
Cred ca nu ati citit ce v-am scris cu privire la regulile de urbanism.
1) Ce scrie in autorizatia dvs de construire gard? De unde incepe masuratoarea si ce inaltime este prevazuta in proiectul de executie? Nu aveti proiectul? Cititi in proiect.
2) Daca va asumati sa ridicati un gard fara autorizatie si daca vreti sa respectati codul civi atunci va trebui sa-l executati pe tronsoane (adica in scari), fiecare tronson neputand depasi 2 metri inaltime in punctul cel mai inalt..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard intre vecini pe proprietatea mea ene_mihai ene_mihai Buna ziua! As vrea sa prezint un fapt care nu s-a mai discutat aici. Pe un teren pe care am construit o casa, m-am apucat sa fac gardul intre mine si vecinul ... (vezi toată discuția)
Inaltimea gardului limita de proprietate PastravAlex PastravAlex Daca vecinul meu s-a hotarat sa schimbe vechiul gard care era construit pe limita de proprietate va rog frumos sa-mi spueti care este limita legala de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru zid de sprijin leorot leorot Buna ziua, Am un teren in panta, cu o latime mica, de 10 metri. Doresc sa construiesc o parcare pe acest teren. Fiind in panta, terenul ma obliga sa fac ... (vezi toată discuția)