avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inaltimea gardului limita de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inaltimea gardului limita de proprietate

Daca vecinul meu s-a hotarat sa schimbe vechiul gard care era construit pe limita de proprietate va rog frumos sa-mi spueti care este limita legala de inaltime pana la care acesta poate fi ridicat. Vreau sa precizez faptul ca diferenta dintre terenul meu si al vecinului este de aprox 20-25 cm in favoarea vecinului iar " fundatia " gardului o constituie defapt acea diferenta de 20-25 cm dintre cele doua terenuri
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 20:04, 6 Martie 2012
In lipsa unor dispozitii legale (speciale) a regulamentului de urbanism, a obiceiului locului, inaltimea zidului comun poate fi stabilit prin acord de catre parti, dara fara a se depasi 2 m socotindu-se si coama zidului.
Dar,exista vreo prevedere legala care sa limiteze inaltimea la 2 metri,asa cum sustineti ? Care este acea prevedere legala ? Daca ar fi sa se ajunga la un acord comun intre parti,de ce nu ar face gardul si de 10 metri inaltime ?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard intre vecini iuliana 425 iuliana 425 Buna ziua. As dori sa stiu daca legislatia are vreo prevedere legata de inaltimea si materialul din care se construi un gard care delimiteaza doua gradini ... (vezi toată discuția)
Gard intre vecini pe proprietatea mea ene_mihai ene_mihai Buna ziua! As vrea sa prezint un fapt care nu s-a mai discutat aici. Pe un teren pe care am construit o casa, m-am apucat sa fac gardul intre mine si vecinul ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru zid de sprijin leorot leorot Buna ziua, Am un teren in panta, cu o latime mica, de 10 metri. Doresc sa construiesc o parcare pe acest teren. Fiind in panta, terenul ma obliga sa fac ... (vezi toată discuția)