avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizatie pentru zid de sprijin
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizatie pentru zid de sprijin

Buna ziua,

Am un teren in panta, cu o latime mica, de 10 metri. Doresc sa construiesc o parcare pe acest teren. Fiind in panta, terenul ma obliga sa fac ziduri de sprijin si umplutura pentru a ma ridica la cota strazii.

Intrebare : am nevoie de acordul vecinilor din laterale pentru a face zidul de sprijin pe hotare ? Este la fel ca la o constructie, legea ma obliga sa ma retrag 3 metri de la hotar, daca nu am acordul vecinilor ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: leorot , utilizator 12:22, 4 Noiembrie 2022
Bună ziua. Ați avut un verdict la acest subiect? Am un caz unde vecinul din amonte a făcut un zid de sprijin de 2-4 m înălțime pe limita de proprietate. În afară de ce spune codul civil, art.662 (”În lipsa unor dispoziţii legale, a regulilor de urbanism sau a obiceiului locului, înălţimea zidului comun se stabileşte de părţi, dar fără a depăşi 2 metri, socotindu-se şi coama zidului”), nu găsesc nimic care să interzică realizarea acestuia, cu acordul vecinilor și cu condiția ca toată construcția, zid de sprijin + eventual gard deasupra, să nu depășească înălțimea de 2 metri în partea din aval. Pe de altă parte, dacă zidul se consideră construcție, atunci ar trebui respectată distanța minimă reglementată de urbanism...
Se pare ca e o situatie atipica, nu a stiut nimeni ce sa raspunda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard intre vecini pe proprietatea mea ene_mihai ene_mihai Buna ziua! As vrea sa prezint un fapt care nu s-a mai discutat aici. Pe un teren pe care am construit o casa, m-am apucat sa fac gardul intre mine si vecinul ... (vezi toată discuția)
Care e înălţimea permisă legal pentru refacerea unui zid între 2 curţi? Rişu Rişu VECINUL DE CASĂ, LA SAT,ŞI-A DEMOLAT ZIDUL DESPĂRŢITOR DINTRE CURŢILE NOASTRE,SITUAT PE LINIA DE HOTAR ŞI ÎMI CERE ACORDUL PTR. ACEST LUCRU. îL VOI ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! detin un teren fara constructie pe el. unul dintre ... Nicolek Nicolek Buna ziua! Detin un teren fara constructie pe el. unul dintre vecini vrea sa puna gard de beton. Sunt obligata sa platesc jumatate de gard? Specific ca terenul ... (vezi toată discuția)