Am un teren in panta, cu o latime mica, de 10 metri. Doresc sa construiesc o parcare pe acest teren. Fiind in panta, terenul ma obliga sa fac ziduri de sprijin si umplutura pentru a ma ridica la cota strazii.
Intrebare : am nevoie de acordul vecinilor din laterale pentru a face zidul de sprijin pe hotare ? Este la fel ca la o constructie, legea ma obliga sa ma retrag 3 metri de la hotar, daca nu am acordul vecinilor ? Multumesc.
Bună ziua. Ați avut un verdict la acest subiect? Am un caz unde vecinul din amonte a făcut un zid de sprijin de 2-4 m înălțime pe limita de proprietate. În afară de ce spune codul civil, art.662 (”În lipsa unor dispoziţii legale, a regulilor de urbanism sau a obiceiului locului, înălţimea zidului comun se stabileşte de părţi, dar fără a depăşi 2 metri, socotindu-se şi coama zidului”), nu găsesc nimic care să interzică realizarea acestuia, cu acordul vecinilor și cu condiția ca toată construcția, zid de sprijin + eventual gard deasupra, să nu depășească înălțimea de 2 metri în partea din aval. Pe de altă parte, dacă zidul se consideră construcție, atunci ar trebui respectată distanța minimă reglementată de urbanism...