avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Detin un teren fara constructie pe el. unul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Detin un teren fara constructie pe el. unul dintre ...

Buna ziua! Detin un teren fara constructie pe el. unul dintre vecini vrea sa puna gard de beton. Sunt obligata sa platesc jumatate de gard? Specific ca terenul este la vanzare. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Vasile Țurcan , Avocat 11:51, 16 Septembrie 2023
Bună ziua!
În acest sens aveți dispozițiile art. 662 din Codul civil, care stipulează:
"Obligația de construire a despărțiturilor comune
(1) Oricare dintre vecini îi poate obliga pe proprietarii fondurilor învecinate să contribuie la construirea unei despărțituri comune.
(2) În lipsa unor dispoziții legale, a regulilor de urbanism sau a obiceiului locului, înălțimea zidului comun se stabilește de părți, dar fără a depăși 2 metri, socotindu-se și coama zidului."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e înălţimea permisă legal pentru refacerea unui zid între 2 curţi? Rişu Rişu VECINUL DE CASĂ, LA SAT,ŞI-A DEMOLAT ZIDUL DESPĂRŢITOR DINTRE CURŢILE NOASTRE,SITUAT PE LINIA DE HOTAR ŞI ÎMI CERE ACORDUL PTR. ACEST LUCRU. îL VOI ... (vezi toată discuția)
Gardul Augustin1 Augustin1 Daca vecinul vrea sa faca gardul, cu materiale scumpe si eu nu sunt de acord, si insista ca ma baga sa platesc un gard pe care il vrea el, cum sa procedez? Va ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru zid de sprijin leorot leorot Buna ziua, Am un teren in panta, cu o latime mica, de 10 metri. Doresc sa construiesc o parcare pe acest teren. Fiind in panta, terenul ma obliga sa fac ... (vezi toată discuția)