VECINUL DE CASĂ, LA SAT,ŞI-A DEMOLAT ZIDUL DESPĂRŢITOR DINTRE CURŢILE NOASTRE,SITUAT PE LINIA DE HOTAR ŞI ÎMI CERE ACORDUL PTR. ACEST LUCRU. îL VOI DA,CU CONDIŢIA MENŢINERII COTEI DE ÎNĂLŢIME ANTERIOARE DEMOLĂRII. DIR. DE URBANISM REŞIŢA, LA AVIZAREA LUCRĂRII, VA LUA ÎN CONSIDERARE ACEASTĂ DORINŢĂ A MEA, SAU VECINUL ARE VOIE SĂ-ŞI ÎNALŢE ZIDUL CÂT DOREŞTE , POTRIVIT CU INTENŢIA LUI DE A-ŞI ATAŞA LA ZID O NOUĂ CONSTRUCŢIE?
Art. 662
Obligaţia de construire a despărţiturilor comune
(1) Oricare dintre vecini îi poate obliga pe proprietarii fondurilor învecinate să contribuie la construirea unei despărţituri comune.
(2) În lipsa unor dispoziţii legale, a regulilor de urbanism sau a obiceiului locului, înălţimea zidului comun se stabileşte de părţi, dar fără a depăşi 2 metri, socotindu-se şi coama zidului.
Fiți atent că pe linia de hotar vecinul nu își poate construi absolut nimic ( magazie, încăpere, altă locuință) fără acordul dvs. SCRIS! Și gardul se poate construi doar de comun acord, dacă doriți să-l plătiți la comun sau și-l poate face pe cheltuiala lui, cu condiția ca dvs. să nu îl folosiți în niciun fel, adică să agățați ceva pe el, vopsit...
Gardul
Augustin1
Daca vecinul vrea sa faca gardul, cu materiale scumpe si eu nu sunt de acord, si insista ca ma baga sa platesc un gard pe care il vrea el, cum sa procedez?
Va ... (vezi toată discuția)