Buna ziua! As vrea sa prezint un fapt care nu s-a mai discutat aici. Pe un teren pe care am construit o casa, m-am apucat sa fac gardul intre mine si vecinul meu, gard fiind construit in totalitate pe proprietatea mea si nu pe hotarul dintre proprietati. Exista vreo limita de inaltime avand in vedere acest fapt si daca da, la ce ne raportam cand incepem sa masuram. Eu mi-am luat ca punct 0 nivelul strazii, punct unde de altfel este si limita inferioara a toclului si vreau sa il construiesc la 2.1 metri fata de acest punct, am nivelat terenul, insa vecinul meu are terenul in panta cu o abatere de 80 de cm la capatul proprietatii lui, spunandu-mi ca trebuie sa iau ca punct de reper nivelul curtii lui, nu cel al crutii mele. Va multumesc!
Codul civil spune ca, In lipsa unor dispozitii legale, a regulamentului de urbanism sau a obieceiului locului, inaltimea zidului comun va fi stabilita de parti, dar fara a depasi 2 metri socotindu-se si coama zidului.
As lua de reper ca punct "0" nivelul strazii asa cum ati procedat si Dvs.
Eu tind sa cred ca, limita ramane aplicabila intrucat codul civil se refera la - obligatia de construire a despartiturilor comune. Ceea ce Dvs construiti fiind o "despartitura comuna" chiar daca amplasarea se face pe terenul Dvs....