avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... OPERATOR DE DATE CU CARACTER PERSONAL
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

OPERATOR DE DATE CU CARACTER PERSONAL

As dori sa stiu cati dintre colegii avocati s-au inregistrat ca operatori de date cu caracter personal.
Din lecturarea textului de lege reiese ca am avea si noi obligatia inregistrarii, notarii sunt toti inregistrati si evidentiaza acest lucru in acte.Avem saunu obligatia?
Cel mai recent răspuns: eudoxiu , utilizator 20:08, 2 August 2008
De unde reiese exact? Este drept ca nu culegem aceste date in interes personal, dar nu le prelucram, nu le furnizam niciodata fara acordul clientului.
Fata de notar sau orice alta autoritate care poate fi obligat, conform legii, la furnizarea unor date cu caracter p[ersonal pe care le detine, noi nu putem fi obligati.
Mai mult, daca ne prinde clientul ca am dat datele sale fara acordul lui... #-o e cam nasol de noi.
Astfel, datele care ne sunt incredintate de client sunt sub control mai strict decat legea 677.
Daca e sa ne referim insa la datele despre care luam cunostinta din dosare, din adrese, atunci da, ar cam trebui. :O
Chiar e interesanta discutia, am mai vorbit cu o colega dar... nu cred ca am ajuns, niciuna, la o concluzie clara.
Daca mai sunt pareri...
Nu trebuie sa fim inregistrati nicaieri, clauza de confidentialitate rezulta direct din lege, statut si din codul deontologic... suntem mai aspru pedepsiti pentru incalcarea ei ca in orice alta profesie (medic, preot etc.)
Da, asa am zis si eu...
Da am un dosar... sa zicem tagada paternitate. Si nu divulg nimic despre clientul meu, da' incep sa spun in stanga si-n dreapta ca partea adversa nu e barbat!!! Nimic nu ma leaga sa nu spun, nu? Decat... 677...
Nu stiu, si eu am spus ca nu, dar pe langa datele clientului, intru in posesia atator altor acte si date cu caracter personal... chiar intim. :">
Am redeschis subiectul pt ca m-am interesat la Autoritatea competenta si mi s-a comunicat ca trebuie sa ne inregistram.
Am si vazut colegi care au trecut pe foaia lor cu antet nr de inregistrare c operator de date cu caracter personal.
Practic si medicii ar trebui, si cei care vand bunuri de consum, la fel. Numai ca nu se practica.
De ce?
COSTA.
Cat? In jur de 1000 de Ron.

Alte discuții în legătură

Operatorii de date personale se autorizeaza la avocatul poporului? liliua2008 liliua2008 buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca exista o lege care prevede ca opreatorii de date sa se autorizeze la Avocatul Poporului? Multumesc (vezi toată discuția)
Viciu de procedura otto2007 otto2007 daca intr-un proces civil avocatul depune la dosar "delegatia" sau "imputernicirea" prin care poate reprezenta clientul respectiv si data pe care o poarta ... (vezi toată discuția)
Tipizat pentru împuterniciri avocațiale neconform Samulea Samulea Buna ziua! Am o intrebare care face referire direct la avocati de aceea sunt curios de ce raspunsuri voi primi. In statutul profesiei de avocat se face ... (vezi toată discuția)