avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Operatorii de date personale se autorizeaza la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Operatorii de date personale se autorizeaza la avocatul poporului?

buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca exista o lege care prevede ca opreatorii de date sa se autorizeze la Avocatul Poporului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Bogdan Tulai , utilizator 17:02, 25 Martie 2010
Buna ziua !
Nu am auzit de o asa enormitate !:-/ Daca cumva exista, prin absurd, atunci este clar ca emana de la minti ce nu au legatura cu domeniul juridic.
Dupa aceasta prolegomena, va pot spune ca, actul normativ in domeniu este Legea 677/ 2001 actualizata, care prevede obligatia operatorilor de date cu caracter personal de a primi aviz de functionare din partea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, singura ce are competente pe aceasta linie.
Cu stima !
Buna ziua!
Va multumesc pentru indrumare, si mai am orugaminte.
Stiti cumva daca o societate IFN care are ca obiect de activitate "alte activitati de creditare" trebuie sa se autorizeze la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu caracter Personal?
Sau daca societatile in general care incheie tot felul de contracte cu diversi clienti, doar pentru ca stocheaza datele lor personale trebuie sa se autorizeze?
Va multumesc!
Orice entitate care opereaza date cu caracter personal trebuie sa se inregistreze, inclusiv societatine IFN.

Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul autoritatii sau puteti citi chiar legea 677/2001 [ link extern ] .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înregistrare operator de date cu caracter personal elena claudia ianasi elena claudia ianasi Bună ziua, Lucrez la o firmă care are ca obiect de activitate comerţ cu ridicata de componente şi echipamente electronice şi de telecomunicaţii. Aş ... (vezi toată discuția)
Revisal p_orsyka p_orsyka Potrivit HG 500/2011 art. 10 Angajatorii care opereaza efectiv in registru au obligatia sa prelucreze datele cu caracter personal ale salariatilor ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea supermarketelor? OvidiuIamandi OvidiuIamandi Unele supermarketuri dar si alte organizatii lanseaza fel de fel de carduri de reduceri pentur a fideliza clientii. As dori sa stiu daca atunci cand cer date ... (vezi toată discuția)