avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intravilan extins
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intravilan extins

Buna.Am primit 300mp ca tanar casatorit in intravilanul extins al localitatii si am construit o casa pe aceasta parcela.Dupa receptie am aflat ca terenul trebuie scos din circuitul agricol si ca trebuie sa platesc eu pt aceasta.Ce sa fac? Care sunt pasii necesari?Este scump?Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 14:36, 29 Noiembrie 2010
Lege nr. 242 din 23/06/2009 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul
3. La articolul I punctul 8, dupa alineatul (4) al articolului 311 se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmatorul cuprins:
"(5) Pentru terenul trecut in intravilan in baza prevederilor Planului urbanistic general nu este necesara scoaterea din circuitul agricol."
Sincer, nu stiu daca acest articol a mai suferit modificari.
Tarifele OCPI - de la 1 - 10000 mp - 250 RON in regim normal (10 zile) si 1500 RON (urgenta 3 zile).
dupa "receptie" !?!? adica aveti Autorizatie de construire si receptie finala de la primarie si scrie pe ele "extravilan/intravilan extins"?

cand s-a facut "parcelarea" primaria/consiliul local a luat o hotarare prin care se obliga sa faca extravilanul intravilan! dvs ar trebui sa aveti o Carte Funciara - incepeti cu un extras dupa acea carte funciara de la OCPI - un extras actual !!! si vedeti ce scrie !!! mai mult ca sigur INTRAVILAN pentru ca nu exista "intravilan extins" in programul OCPI !!!!
daca sunteti in intravilan va ramane doar sa schimbati din arabil/pasune in "curti-constructii" categoria terenului.
acest lucru se face cu o adeverinta de la primarie ca ternul de 300mp are actual categoria curti constructii!!! aceasta adeverinta ar trebui notata in CF !
(raspunsul primit de mine la o Primarie satelit a Timisoarei a fost : dar de ce clientu' meu sa plateasca doar 60ron cand ceelalti 30 de "tineri" au dat 600euro sa ii scoata din circuitu' agricol #-o)

in principiu trebuie sa consultati un "autorizat cadastru" (gasiti lista la OCPI din jud dvs) pentru a va face documentatia de notare a casei in CF - singurul motiv pentru care a-ti dori sa schimbati categoria de folosinta a terenului de sub casa....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren extravilan stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ,,o intrebare as vrea daca sunteti amabili,,cit ma poate costa un teren sa il trec de la extravilan la intravilan ,,1000mpatrati in afara ... (vezi toată discuția)
Trecere in intravilan/ scoatere circuit agricol. lenkesrl lenkesrl :help: am un teren care in PUG avizat este in intavilanul localitatii. insa in extras CF figueaza ca extravilan. am de la primarie un certificat de urbanism ... (vezi toată discuția)