avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... administrator cu scoala profesionale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

administrator cu scoala profesionale

am si eu o intrebare de care depinde oarecum viitorul meu. in urma cu ceva timp am cunoscut niste persoane de cetatenie italiana care au fost foarte impresionati de faptul ca eu vorbesc 4 limbi straine. acesti oameni aveau de gand sa inceapa o afacere in romania la care eu am venit cu o idee foarte buna si astfel am incheiat un contract din care reiese ca eu am 10% din respectiva afacere si postul de administrator unic. acum lucrurile devin putin mai complicate pt ca studile mele sunt medii. am urmat o scoala profesionala si in prezent urmez cursurile la seral pt a reusi sa am o diploma de 12 clase si o diploma de bacalaureat. acum vin cu intrebarea urmatoare: ma impiedica legea de la noi din tara sa fiu administrator daca nu am diploma de 12 clase? pt ca din cate am auzit eu de la lume care vb acesta ar putea fi un impediment. am consultat notarul care a legalizat toate actele de care era nevoie si a spus ca nu ar fi nevoie de cursuri superioare,dar totusi as vrea sa am certitudinea ca nu ma voi lovi de un zid. in speranta ca ma ve-ti ajuta va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 29 Noiembrie 2010
Nu exista legal prevazut obligativitatea existentei studiilor superioare pentru desfasurarea activitati de administrator in cadrul unei societati private
multumesc pt informatie. mi-ati fost de mare ajutor pt ca traiam cu indoiala in suflet.
Printre ocupatiile noi introduse prin Ordinul comun al Ministerului Muncii si al Institutului National de Statistica nr. 170/179 din 2008 pentru completarea Clasificarii ocupatiilor din Romania este si cea de administrator societate comerciala.
In ceea ce priveste nivelul de studii, mentionez ca potrivit Instructiunilor din Clasificarea ocupatiilor din Romania, codul 241939 al functiei de administrator societate comerciala indica ca pentru ocuparea acestuia sunt necesare studii superioare.
dar daca cursuriile sunt in curs de desfasurare ce se intampla atunci? cum sunt eu in ultimul an la seral.cunosc personal anumite cazuri in care anumiti indivizi lucreaza la politia de frontiera si aveau doar scoala profesionala si atunci pt a reusi sa isi pastreze posturile au inceput cursurile la seral si in prezent nu exista nici un fel de problema. deci urmatoarea mea intrebare este daca in prezent urmezi cursurile pt a-ti intregi studile mai exista un impediment ?
Asa cum am mai spus, sunt necesare studii superioare pentru a ocupa functia de administrator societate comerciala .. in speta, este necesar ca aceste studii sa fie deja absolvite la numirea in functie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii necesare pt postul de administrator heli4 heli4 buna pot angaja pe cineva pe postul de administrator firma cu diploma de marketing? sau ce diploma este necesar pt postul respectiv? va multumesc (vezi toată discuția)
Administrator societate comerciala klaupt klaupt Pe ce functie ar putea fi angajat un asociat al unui SRL care indeplineste si functia de administrator numit prin actul constitutiv al societatii? Se poate in ... (vezi toată discuția)
Angajare admnistrator teo.madalina teo.madalina Pot sa angajez un admnistrator la firma lui?,mentionez ca este admnistrator unic. Este calificat profesional pentru profilul la care are deschisa firma, pot ... (vezi toată discuția)