avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am drept la mostenire ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am drept la mostenire ?

Buna seara,

A si eu o nelamurire, si prin intermediul acestui forum sper sa fiu lamurit.

Este vorba de casa parinteasca a tatului meu. Tata mai are inca 3 frati. In 1995 dupa decesul bunicii mele, unul din frati s-a mutat in casa sa il ingrijeasca pe bunicul meu. In 2000 dupa moartea bunicului, a ramas in casa respectivul frate.
Din cate stiu eu, ei tot au incercat sa imparta mostenirea, dar nu ajungeau la nici o intelegere cu fratele care a ramas in casa (numai scandal). Acum ca a decedat si tatal meu (in 2009) mai am vreo sansa la mostenire?
Eu acum am aflat de "accept de mostenire".
Dupa tata am certificat de mostenitor. Dar tata nu are nimic dupa parinti, si nici ceilalti frati nu au facut nici un act.

va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Eva Fekete , Avocat 21:28, 28 Noiembrie 2010
a luat ceva din moștenire tatăl dvs în termenul de 6 luni de la decesul tatălui său? Dacă nu luați-vă gândul de la casă.
In cazul in care se va deschide mostenirea dupa bunici, dumneavoastra (impreuna cu fratii - daca aveti) veniti prin reprezentare sa culegeti mostenirea care ar fi revenit tatalui daca era in viata (1/4 din mostenire - inteleg ca atu fost 4 frati).
Trebuie sa formulati actiune de partaj dupa bunic.
Dvs, impreuna cu frati dvs, luati partea din mostenire
care ar fi revenit tataluii dvs de 1/4.
Situatia e complicata.
Depinde daca tatal dvs. a acceptat mostenirea.
Mergeti sa consultati verbal un avocat care sa aiba timp sa va asculte si sa va ceara lamuriri.
dumneavoastra (impreuna cu fratii - daca aveti) veniti prin reprezentare sa culegeti mostenirea care ar fi revenit tatalui daca era in viata (1/4 din mostenire - inteleg ca atu fost 4 frati).

Trebuie sa formulati actiune de partaj dupa bunic.
Dvs, impreuna cu frati dvs, luati partea din mostenire
care ar fi revenit tataluii dvs de 1/4.

În 2000 a murit bunicul, în 2009 a murit tatăl. Ei nu pot veni la mostenirea bunicului, deoarece conf principiului proximității gradului de rudenie, tatăl decedat în 2009 avea vocație succesorală, nu userul!!!
Nu pot fi reprezentați decât cei decedaț la data deschiderii succesiunii!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am?-mostenire ella_camy ella_camy Ma izbesc de o problema si nu stiu ce drepturi am.Este vorba despre o mostenire. Bunica a decedat (de vreo 22 de ani). In urma ei au ramas in viata sotul si 2 ... (vezi toată discuția)
Mostenirea radu1982 radu1982 am o mica problema ...tatal meu a murit in martie 2009 iar bunicul (tatal tatalui meu)in luna august al aceluias an.bunica inca este in viata insa acum sunt ... (vezi toată discuția)
Succesiune Denisa Ionela Denisa Ionela Buna ziua. Întâmpin si eu următoarea situație. Dacă se poate va rog sa îmi răspundeți. Bunica vrea sa facă succesiunea după bunicul meu. Ei au avut 3 ... (vezi toată discuția)