avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notar

Buna! As vrea sa stiu daca am facut cu o persoana fizica un contract la notar cum ca i-as fi dat o suma de bani,dar fara garantie,si trece termenul , ce pot face inafara sa-l dau in judecata,sau si daca il dau,pot castiga? cum recuperrez suma?
Cel mai recent răspuns: monalisa1500 , utilizator 12:09, 29 Noiembrie 2010
Daca ati incheiat contract notarial pentru imprumut financiar fara garantie,beneficiarul imprumutului nu s-a achitat de obligatia contractuala,va confruntati cu o situatie in care nimeni nu va poate garanta ca recuperati imprumutul,chiar si in eventualitatea actionari in instanta
Incercati initial sa notificati persoana in cauza,cu termen concret de restituire impruut
Daca acesta nu intelege sa se achite de obligatia contractual negociata si asumata,formulati plangere sub aspectul infractiunii prev de art 215 Cod penal
Dupa expirarea termenului solicitati investirea cu formula executorie a contractului si solicitati unui executor judecatoresc executarea contractului in vederea recuperarii sumei imprumutate.
si dupa ce fac aceea plangere, el poate fi obligat sa-mi achite? sau sansele da sau nu sunt egale?
Obligat va fi,dar nu va poate garanta nimeni buna lui credinta de a fi solvabil si a realiza plata
asta ar insemna ca daca nu va plati poate face si inchisoare? ca daca nu e speriat poate nu achita...,mi-e mi s-a spus ca fara garantie is ca si pierduti banii aceia! ba mai mult, pt 2000de lei...nu are rost ca ma costa mai mult instanta... banii cheltuiti pe judecata ii pot recupera macar...ce ziceti? are rost instanta?

Alte discuții în legătură

La o contestatia de executare silita am primit o parte din bani ... grosu48 grosu48 La o contestatia de executare silita am primit o parte din bani prin hotarare definitiva . Exista posibilitate prin raspundere delictuala sa obtin restul de ... (vezi toată discuția)
Cum recupereaza o persoana fizica un imprumut de la persoana juridica? beegees beegees Buna ziua In urma cu 2 luni am imprumutat o persoana juridica cu o suma de bani, cu contract de imprumut fara dobanda, dar cu clauza de penalitati daca nu ... (vezi toată discuția)
Am vreo sansa de a castiga in instanta ? ContSters450362 ContSters450362 Sunt data in tribunal de o luna,de catre o firma de recuperare a companiei Orange , care imi cer despagubiri de 4500 lei pt incetarea si neplata contractului ... (vezi toată discuția)